Annonce
Viborg

Stå sammen: Tænd et lys for Tange Sø

Der bliver en fakkeldemonstration for at bevare Tange Sø.
Annonce

Læserbrev: Der er masser af smukke oplevelser at få på alle årstider i egnen omkring Bjerringbro. Vi er begunstiget af Danmarks længste å og eneste flod, Gudenåen, med den særlige natur, der ledsager den. Men vi har også meget andet at byde ind med. Hvem har ikke haft mange gode naturoplevelser i området ved Tange Sø, Gudenåcentralens plantage og den smukke Ormstrup Skov?

Der er masser af udfoldelsesmuligheder, og flere og flere benytter sig af sig af dem.

Oplevelserne ville ikke være de samme uden Tange Sø. I løbet af første kvartal 2021 beslutter miljøminister Lea Wermelin, om Tange sø skal tømmes eller bevares. Og stærke kræfter presser hende til at fjerne søen fra landkortet. Det er værd at tænke over. For mange af os er det en selvfølge, at Tange Sø er kommet for at blive. Men det er ingenlunde tilfældet.

Tænk venligst over, hvad du mister, hvis søen forsvinder.

Der er mange, der vil opdage, at det ikke bare er en sø, der forsvinder, men et helt unikt og smukt naturområde, der igennem 100 år har bundet egnen og dens mennesker sammen. Området er meget mere end Tange Sø.

Der foregår nemlig en masse aktiviteter året rundt. Alt efter lyst og formåen.

Der cykles meget i området på de mange velegnede grusveje – helt fra Tangeværket og til de populære Høje Stene. Ligeledes er der masser af muligheder for at spænde traveskoene på for at begive sig ud på på en af de mange vandreruter. Det er en stor oplevelse. Uanset årstiden.

Tange Sø benyttes også i rigtig stort omfang til lystfiskeri, sejlads og til badning året rundt - og så er der rigtig mange besøgende, der blot nyder at opholde sig en stund ved søen for at betragte det rige fugleliv eller en smuk solnedgang.


Lad os sammen vise miljøministeren, Folketinget og politikerne i både Viborg og Silkeborg, at vi står sammen om at bevare Tange Sø. At vi brænder for Tange Sø. Og at vi tænder et lys for den.


Alle disse oplevelser og flere endnu er vi som lokalbefolkning begunstiget med året rundt. Og det vil vi meget gerne kunne blive ved med. Hvis du og din familie er enig med os i disse betragtninger, så anbefaler vi dig at møde op til demonstrationen og fakkeltoget søndag den 29. november kl.16.30.

Lad os sammen vise miljøministeren, Folketinget og politikerne i både Viborg og Silkeborg, at vi står sammen om at bevare Tange Sø. At vi brænder for Tange Sø. Og at vi tænder et lys for den.

Det har gjort indtryk på politikerne før, at en lokalbefolkning rejser sig og kæmper for det, de har kært. Lad os hjælpe dem til at træffe den kloge og langtidsholdbare beslutning i denne sag.

Fremtiden vil ikke være den samme for os i Bjerringbro uden Tange Sø. Derfor har vi også et ansvar for, at søen bevares med sit nuværende vandspejl, som også byrådene i både Silkeborg og i Viborg tidligere har besluttet. Disse naturoplevelser skal de generationer, der kommer efter os ikke snydes for.

Bevar Dansk Natur – Bevar Tange Sø!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce