Annonce
Viborg

"Stærk og holdbar": Odense Letbanes Bach-beton frikendt for mistanke

Betonen under Odense Letbane er frikendt for enhver mistanke om, at der kunne være noget galt med kvaliteten, oplyser letbanekontoret. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Letbanekontoret har mandag fået svar fra Teknologisk Institut på otte boreprøver af den beton, som letbanen har fået leveret fra firmaet BG Beton, der er en del af Bach Gruppen.

Odense: Beton-fundamentet under Odense Letbane er uden for mistanke.

Det er konklusionen i de undersøgelser, som Teknologisk Institut har udført, oplyser Odense Letbane mandag eftermiddag.


Annonce

Styrken ligger langt højere end det, der er krævet i designforudsætningerne


- Testresultaterne viser, at vores beton er overordentlig stærk. Styrken ligger langt højere end det, der er krævet i designforudsætningerne, og betonens sammensætning er også vurderet til at følge alle forskrifter. Der er, som vi ser det, derfor ikke noget at komme efter. Det skaber en tryghed og fjerner enhver bekymring hos os, udtaler teknisk direktør Steen Lykke i en pressemeddelelse.

Samme firma bag skandalehøjhus

Odense Letbane, som har fået leveret beton fra blandt andet BG Betons Odense-afdeling, valgte at få foretaget undersøgelser af betonen, efter letbanen blev bekendt med problemer med den beton, BG Beton i København havde leveret til et højhus på Amager.

Her har det vist sig, at betonen langt fra lever op til de gældende krav.

Det er Teknologisk Institut, som har udtaget boreprøverne, og som har undersøgt både betonens styrke og foretaget vurdering af, hvorvidt betonen lever op til de stillede krav i letbaneprojektet.

Resultaterne fjerner ifølge letbanekontoret enhver tvivl om, at der kan være problemer med Odense Letbanes beton.

Arbejdet med at bygge letbanen færdig fortsætter således ufortrødent, og letbanen forventes at åbne senest 1. september 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Friis og Grønning om potentielt snarlig oprykning: - Vi vil stadig vinde vores egne kampe

Sport

Det stinker af superligafodbold - Viborg FF tilbage på sejrskurs mod Helsingør

Annonce