Annonce
Sport

Stærke kandidater til hæderspriser

I slutningen af januar er der sportsgalla 2017. I den forbindelse skal Viborg Elites trænerpris og Viborg Elites talentpris uddeles, og nu er kandidaterne fundet.

Annonce

Sidste års prismodtagere var Simone Tetsche Christensen, som fik Viborgs Guld, mens Keld Bolby fra VGF vandt trænerprisen og Mia Christensen talentprisen. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Viborg: Tirsdag den 30. januar er der stor gallafest for det lokale sportsliv.

På aftenen vil der blive overrakt hædersbevisninger fra Viborg Byråd til flere end 100 lokale sportsudøvere, der i løbet af 2017 har udmærket sig ved enten at vinde danske mesterskaber, vinde NM, EM eller VM, sætte dansk rekord, været udtaget til landshold eller på anden vis gjort det så godt, at Viborg Idrætsråd har vurderet, at de er i betragtning som sportsmestre.

Der vil aftenen igennem være masser af underholdning i form af musik, stand up og andre ting på scenen, hvor Claus Elgaard traditionen tro er konferencier.

To eller tre priser

Nikolaj Leth er et af de største talenter hos FK Viborg og er blandt andet anfører på ungdomslandsholdet. Arkivfoto: Preben Madsen

Det er dog også aftenen, hvor Viborg Elites hæderspriser uddeles.

Der kan blive uddelt enten to eller tre priser.

Sidste år blev Viborgs Guld for første gang uddelt til BMX-profilen Simone Tetsche Christensen og det er først på aftenen, at det afsløres, om den særlige hædersbevisning uddeles igen i år.

Det er dog helt sikkert, at Viborg Elites talentpris og Viborg Elites trænerpris skal uddeles.

Sidste år var det Mia Christensen fra Bjerringbro BMX, som fik talentprisen, mens Keld Bolby fra Viborg Gymnastik Forening hentede trænerprisen.

I hver kategori dyster tre kandidater om prisen. Du kan senere på måneden læse større portrætter af alle seks kandidater i Viborg Stifts Folkeblad.

Viborg Elites talent kandidat 1

Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei har allerede høstet masser af topplaceringer i ind- og udland.

Nikolaj Leth, FK Viborg

Har igennem flere år været nævnt som et af de absolut stærkeste kort i en generelt rigtig stærk årgang hos FK Viborg. Blev meget tidligt en del af FK Viborg og fik allerede i 2015 kontrakt med Viborg FF.

Har opnået flotte resultater for FK Viborg i ungdomsrækkerne og var i sidste sæson anfører for klubbens hold i landets bedste U17-række. Har også spillet flere kampe på klubbens reservehold og fik i efteråret 2017 debut på klubbens førstehold i både pokalturneringen og i 1. division.

Har også gennem flere år som både U16, U17 og U18 været fast mand på ungdomslandsholdet, hvor han tilmed er anfører.

Er kendt som en stor fighter, der er seriøs omkring både sin skole og sin sport.

Viborg Elites talent kandidat 2

Josephine Laursen har blandt andet været med til at vinde NM-guld. Privatfoto.

Nikita Löw Kristensen og Tudor Andrei

Danser på højt niveau og har faktisk gjort det gennem flere sæsoner.

Har høstet et væld af topplaceringer ved stævner i ind- og udland og har allerede flere danske mesterskaber i bagagen. Har flere gange kvalificeret sig til at repræsentere Danmark ved VM og EM og har gjort det flot ved de store internationale mesterskaber.

Har vist en enorm stor lyst og vilje til at udvikle sig og blive bedre.

Lever ekstremt dedikeret til deres sport, da de bruger meget lang tid på at rejse til stævner for at blive matchet på højeste niveau. Det kræver kreativitet for at få hverdagen til at gå op, hvilket blandt andet betyder, at parret ofte låner hallen på Viborg Katedralskole for at undgå at skulle til Aarhus for at træne.

Viborg Elites talent kandidat 3

Lars Vels har virkelig været med til at sætte gang i talentarbejdet hos Viborg Atletik og Motion.

Josephine Østergaard Laursen, Viborg Skytteforening

En særdeles lovende landsholdsskytte. Har vundet guld ved nordisk mesterskab og har også gjort det flot ved VM i 2017.

Har tidligere i karrieren hentet flere DM-titler og blev i 2017 kåret som årets ungdomsskytte.

Nævnes som en træingsivrig skytte, der flere gange hver uge tager turen til Vildbjerg for at træne i op mod tre timer ad gangen.

Formår trods sin træningsflid at balancere mellem træning, skole og familie.

Viborg Elites træner kandidat 1

Erik Østergaard Madsen har spillet en stor rolle som træner hos Bjerringbro BMX.

Lars Vels, Viborg Atletik og Motion

Lars Vels er én af årsagerne til, at der virkelig er grøde i talentmassen hos Viborg Atletik og Motion. Han træner både piger og drenge med stor dedikation og leverer fremragende resultater. Løberne udvikler sig rigtig meget og blander sig ikke kun helt i toppen ved det store lokale løb Søndersøløbet, men har også vist sig fornemt frem på både den nationale- og internationale scene, hvor der tilmed er mere i vente i de kommende år.

Betegnes som en ualmindeligt vellidt træner, der formår at tage hånd om den enkelte løber med særligt tilrettede træningsprogrammer, ligesom han altid er både til stede og til rådighed med hjælp, støtte og vejledning.

Både løbere og de unge løberes forældre er glade for den rolle, som Lars Vels spiller for de unge talentfulde løbere.

Viborg Elites træner kandidat 2

Kenneth Sloth Kristiansen har vundet divisionen adskillige gange med FK Viborg. Arkivfoto

Erik Østergaard Madsen, Bjerringbro BMX

En træner, der gennem mange år har taget et stort ansvar for klubbens ryttere generelt. Har en lang fortid som både rytter og træner og har gennem tiden leveret adskillige talenter, der har vundet mesterskaber til klubben i ind- og udland.

Har senest gjort et enormt arbejde med Mikkel Schilling, som i flere år har kæmpet med nerver og manglende selvtillid ved DM, men via Erik Østergaard Madsens hjælp blev han så godt rustet, at han gik hele vejen og vandt.

Er en mester til at spotte styrker og svagheder hos rytterne, der alle som en kan lide samarbejdet med træneren, der altid er elskværdig og fyldt med godt humør.

Viborg Elites træner kandidat 3

Kenneth Sloth Kristiansen, FK Viborg

Startede sin trænerkarriere allerede som 19-årig og har igennem efterhånden mange år været en fast del af talentarbejdet i FK Viborg, hvor han er kendt som en nysgerrig træner, der hele tiden stræber efter at blive dygtigere.

Har været cheftræner fra alt til U13 til U19 og har leveret fremragende resultater. Har eksempelvis vundet både U17- og U19-divisionen og er godt på vej mod endnu en triumf, da hans nuværende U17-hold fører rækken.

Udover holdenes fornemme resultater roses han for at være en god udviklingstræner, der tager hånd om den enkelte spiller, og han har haft fingrene med omkring flere spillere, der er begyndt at melde sig ind omkring Viborg FF's førstehold og sågar ungdomslandsholdene.

Er sideløbende skolelærer på Hald Ege Efterskole hvor han flere gange har vundet prisen som årets lærer. Han er i det hele taget meget vellidt.

Annonce
Viborg

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF er på vej mod vild klubrekord - sejr eller uafgjort mod Skive vil gøre stime historisk

Viborg

Trækunst stod ikke til at redde

Annonce