Annonce
Viborg

Stærkt felt skal dyste om Folkebladets Årets Sportsnavn 2020

Et stærkt felt skal dyste om prisen som Folkebladets Årets Sportsnavn 2020. 
Nu begynder kampen om at vinde hædersprisen Folkebladets Årets Sportsnavn. Og det er en samling rigtig store profiler, som er med i det afgørende kapløb. Din stemme er med til at afgøre, hvem der skal have prisen.

Kåring: 2020 var et særdeles usædvanligt år - og 2021 ser desværre også ud til at blive voldsomt præget af den vedvarende kamp mod corona-pandemien.

Det får også betydning for kåringen af Folkebladets Sportsnavn 2020.

Oprindeligt var det planen, at prisen skulle have været uddelt i forbindelse med Viborg Kommunes Sportsgalla 2020, som skulle have været afviklet i slutningen af januar, men omstændighederne betyder, at det lige nu er meget usikkert, hvornår det kan lade sig gøre at afvikle sportens galla-aften.

Annonce

Folkebladets Årets Sportsnavn

Folkebladets Årets Sportsnavn skal gives til en atlet, et hold eller en træner fra Viborg Kommune eller med tydelig tilknytning til kommunen, som i det forgangne år har ydet en præstation, som har gjort Viborg Kommune ære.

En præstation, som har sat Viborg på landkortet nationalt eller internationalt.

Prisen skal ikke nødvendigvis gives til verdensmestre eller udøvere på absolut eliteniveau, men kan også gives til en person, et hold eller en klub, som i det seneste år har præsteret over evne og har leveret resultater, som overstiger forventningerne.

Præstationen skal dog være udfoldet på et elitært niveau.

Derfor bliver uddelingen af Folkebladets Årets Sportsnavn i år en digital begivenhed, som afvikles i slutningen af januar eller i begyndelsen af februar.

Her vil folkebladet i en direkte udsendelse på viborgfolkeblad.dk uddele prisen til den lokale atlet eller træner, som fortjener hæderen for sine præstationer i 2020.

Stærkt felt er blevet udvalgt

Forløbet omkring prisen er allerede nået langt. I december måned kunne læsere og brugere indstille kandidater, og der er kommet rigtig mange gode bud ind.

Disse bud er nu via en votering på folkebladets sportsredaktion med bistand fra Viborg Elite blevet kogt ned til nedenstående tre kandidater, som skal dyste om, hvem der skal have hædersprisen.

Annonce

Kandidat 1 - Kristina Jørgensen, Viborg HK

Viborg HK-bagspilleren har endegyldigt sagt farvel til prædikatet talent – og er nu en rendyrket ligaprofil hos Viborg HK.

Hun er spilleren, som de fleste kigger på, når de tætte kampe skal afgøres, og den rolle som fyrtårn på holdet påtager hun sig gerne.

I foråret var hun en bærende spiller indtil coronaen lukkede håndboldsæsonen ned – og var dermed medvirkende til det sæt bronzemedaljer, som VHK endte med at høste - og hun scorede også højt på alle statistiske parametre i sidste sæson

Kristina Jørgensen er kandidat til Folkebladets Årets Sportsnavn. Arkivfoto: Johnny Pedersen

I efteråret 2020 blev hun bare ved. Hun er en kæmpe profil i begge ender af banen på et VHK-hold, som for alvor udfordrer de store i dansk håndbold.

Hun sluttede 2020 som nummer et på ligaens topscorerliste og på assistlisten, hvilket tydeligt beviste, at hun var en af ligaens absolut bedste spillere i efteråret.

Annonce

Kandidat 2 - Thijs Nijhuis, Viborg Atletik og Motion

Sidste års vinder af Folkebladets Årets Sportsnavn kan vi næsten ikke komme udenom som kandidat efter et fremragende 2020.

Han indledte året med at kvalificere sig til OL på maratondistancen og skrive sig ind i historiebøgerne, som danskeren med den næsthurtigste maratontid nogensinde.

Thijs Nijhuis vandt Folkebladets Årets Sportsnavn 2019 - og han er også kandidat til prisen i 2020. Arkivfoto: Morten Pedersen

OL blev udsat, men Thijs Nijhuis udnyttede sin gode form bedst muligt. I løbet af sommeren høstede han titler og satte flere rekorder på utraditionelle distancer – og han vandt nok en gang Søndersøløbet - og blev tilmed den første nogensinde til at klare løbet på under 17 minutter.

Året blev også rundet fint af, da han igen løb under OL-kravet på maraton, hvilket både kvalificerede ham til VM i 2022 - og betyder, at han nu har flere af de absolut hurtigste danske maratontider nogensinde - og han bejler til i fremtiden at snuppe den danske rekord på den mytiske distance.

Annonce

Kandidat 3 - Jacob Neestrup, Viborg FF (nu FC København)

Viborg FF har leveret et imponerende 2020. Holdet har i store perioder af året spillet flot fodbold, og det lykkedes med et ungt og spændende hold at hente en flot og økonomisk indbringende andenplads i foråret.

Rigtig mange af klubbens spillere ser generelt ud til at have udviklet sig positivt under Jacob Neestrups ledelse på træningsbanen.

Jacob Neestrup gjorde det godt som cheftræner for Viborg FF i 2020 - og han er kandidat til Folkebladets Årets Sportsnavn. Arkivfoto: Johnny Pedersen

De positive takter fortsatte i den grad i den nye sæson, som blev spillet i efteråret 2020, hvor VFF hurtigt satte sig på en topplacering og har sat kursen mod Superligaen.

Viborg FF sluttede under Neestrups ledelse året på førstepladsen i 1. division med et imponerende pointsnit, og har desuden leveret en imponerende stime med 16 ubesejrede kampe i træk i en ellers historisk stærk 1. division.

Familiære årsager medvirkede til at trække Jacob Neestrup tilbage til København, hvor han nu er blevet ansat som assistenttræner hos FCK, men den unge træner vil blive husket for, at han i 2020 var kraftigt medvirkende til en særdeles positiv udvikling hos VFF.

Annonce

Du er med til at bestemme

Hvem der skal have prisen er du nu med til at bestemme.

Nedenfor kan du placere din stemme på, hvilken af de tre kandidater, der fortjener at blive Folkebladets Årets Sportsnavn 2020.

Det er resultatet af denne afstemning, som slutter søndag den 24. januar, kombineret med en votering i en jury bestående af borgmester Ulrik Wilbek, og folkebladets sportsredaktør Danni Kristensen, som afgør, hvem der skal have prisen ved liveudsendelsen i slutningen af januar eller begyndelsen af februar.

Det præcise tidspunkt for overrækkelsen meldes ud senere på måneden.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Bronzealderens krigere

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nu kan du blive vaccineret mod corona-virus uden tidsbestilling i Viborg

Viborg For abonnenter

Plads til dobbelt så mange vandhunde efter 1. august: Viborg Svømmehal er klar til flere gæster efter nedlukning

Viborg

Landboforeninger i offensiven om vandplaner: Problemerne skal løses lokalt og i fællesskab

Sport For abonnenter

Viborg HK fik en kæmpesejr og et godt udbytte med hjem fra Tyskland

Viborg For abonnenter

Efter megen snak om rå beton fik viborgenserne selv syn for sagen: Peak 12 blev godt modtaget af gæsterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sport

Trods styrt undervejs - Melanie fra Mønsted blev dansk mester

Rundt om Viborg For abonnenter

Opfordring fra naturfredningsforening: Fjern dæmningen og byg en bro

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Rundt om Viborg

Ny tilladelse: Gipsrester kan bruges som gødning på marker

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Nederlaget til FCM var et sundt virkelighedstjek

Viborg

Rigsretssag mod Støjberg medfører udskiftning i domkirken

Annonce