Annonce
Rundt om Viborg

Største elevhold nogensinde indtog Vesterbølle Efterskole

104 elever rykkede søndag ind på Vesterbølle Efterskole, og det er det største elevhold hidtil på skolen. Pressefoto
104 elever rykkede søndag ind på Vesterbølle Efterskole, og det er det største elevhold hidtil.
Annonce

Vesterbølle: Vesterbølle Efterskole kunne i løbet af søndagen byde velkommen til efterskolens  største elevhold nogensinde.

104 elever skal det næste lille års tid have deres daglige gang på efterskolen. Hidtil har man maksimalt haft elevhold på 92 elever, men som led i et større visionsarbejde er det et ønske at vokse. At det så også er lykkedes at tiltrække de ekstra elever, glæder man sig over på efterskolen, understreger forstander Martin Diget Aamann i en pressemeddelelse.

Forstander Martin Diget Aamann tog imod de nye elever og forældrene. Pressefoto

- Med lidt flere elever får vi mulighed for at lave efterskole på en måde, hvor vi eksempelvis kan boltre os i flere valg- og linjefag, vi sikrer en sund økonomi - også fremadrettet - samtidig med, at vi ikke går på kompromis med vores værdier, og det vi står for, fortæller Martin Diget Aamann.

Og værdierne er vigtige for efterskolen, som lægger vægt på sit stærke fællesskab.

- Vi gør rigtig meget ud af at ryste eleverne sammen og laver aktiviteter, som styrker fællesskabet. Det er vigtigt for os og for elevholdet, at alle kender alle, og det holder vi fast i – uanset om vi er 92 eller 104, forklarer forstanderen.

Annonce

Visioner og nye linjer

Visionsarbejdet affødte allerede sidste skoleår et revideret fagtilbud, hvor man udover et hav af valgfag har mulighed for mere fordybelse i efterskolens syv nye linjer: Outdoor, Volleyball, Esport, Gastronomi, Triatlon, Musik og Kunst & design.

Skemaet er skruet sammen på en meget fleksibel måde, som giver eleverne masser af muligheder.

Ligeledes er der arbejdet på de fysiske rammer. Sidste år blev et større byggeri af ny foredragssal, mødelokaler og opholdsrum for eleverne færdigt og taget i brug. Og helt op til det nye elevholds ankomst søndag blev der arbejdet hårdt for at få de sidste elevværelser på plads.

De består af pavilloner, som shines op og bygges om i bedste efterskolestil.

Der er kommet nye elevværelser i form af pavilloner på Vesterbølle Efterskole. Pressefoto.

Efterskoleåret blev i bagende sol skudt i gang udenfor på boldbanerne med sprit inden for rækkevidde – Covid-19 skal der jo stadig tages højde for.

Men forstanderen glæder sig over den positive udvikling og håber, at elevholdet ikke bliver berørt af covid-19, men får det fulde udbytte af efterskoletiden.


Det er vigtigt for os og for elevholdet, at alle kender alle, og det holder vi fast i – uanset om vi er 92 eller 104.

Martin Diget Aamann, forstander på Vesterbølle Efterskole.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Annonce