Annonce
Sport

Største udfordring i karrieren: Skal afværge og nedkæmpe 100 kilo tunge kampmaskiner

Julian Bjerrekær efter sin sejr i Swedish Open 2018. Nu venter endnu større udfordringer i Japan. Privatfoto.
25-årige Julian Bjerrekær skal op imod karatesportens ypperste, når han i Japan skal deltage i den 12. udgave af World Open Karate Tournament. Her venter tunge og stærke modstandere, som kun kender én vej - og det er fremad.

Viborg: Legenden og grundlæggeren af kyokushin karate, Masutatsu Oyama, stod i 1991 bag den den femte udgave af World Open Karate Championship. Det blev den sidste udgave af turneringen inden hans død, og vinderen var den blot 165 centimeter høje og 72 kilo tunge japaner, Kenji Midori. En fantastisk præstation af letvægteren, som var oppe imod 100 kilo tunge kampmaskiner.

Efter Oyama var gået bort, fortsatte turneringen i to forskellige forbund, IKO1 og WKO. Sidstnævnte ledes af netop Kenji Midori, og i den kommende weekend er det tid til den 12. udgave af World Open Karate Championship, hvor der kæmpes på tværs af alle vægtklasser.

Blandt deltageren er tre danskere, og den ene af dem er 25-årige Julian Bjerrekær, som er opvokset i Viborg, hvor han tørnede ud for Viborg Karate Skole. Nu kæmper han i Shinryokudan - Nansensgade Karate Klub i København.

Med sine 183 centimeter og en kampvægt på 85 kilo er Julian Bjerrekær - ligesom Kenji Midori - én af de mindre kæmpere blandt de i alt 161 deltagere, som udgør karatesportens ypperste inden for fuldkontakt karate. Og når Julian Bjerrekær træder ind på kampfladen til sin første kamp tidlig lørdag morgen japansk tid, er modstanderen den lidt højere og noget tungere sydafrikaner, 31-årige Phumelela Mhlongo. De fysiske forskelle stiller store krav til den danske kæmpers bevægelighed og timing, som skal sidde lige i skabet, hvis sejren skal i hus.

Skulle det lykkes Bjerrekær at komme sejrrigt forbi den første udfordring, skal han op imod den 98 kilo tunge japaner, Shoki Shimizu, i anden runde, og eventuelt i tredje runde den bomstærke litauer, Antanas Klibavicius, som har en kampvægt på 100 kilo.

Mens Oyama arrangerede World Open Karate Championship var det kun japanere, som sluttede øverst på podiet. Det samme har været tilfælde i WKO-regi, hvor den første udenlandske vinder lader vente på sig, mens to brasilianeren, en russer og en bulgarer har vundet World Open Karate Championship i IKO1-regi.

Annonce

Ankommer i topform

Denne weekends turnering foregår i Musashino Forest Sport Plaza, som ligger vest for centrum i Japans hovedstad Tokyo. Det er en helt ny hal opført til De Olympiske Lege i 2020, og der er plads til 10.000 tilskuere.

Det er langt fra første gang, at Julian Bjerrekær træder ind på kampfladen i Japan. I 2011 debuterede han på japansk grund ved Lions Cup i Matsuyama, hvor han vandt juniorklassen. Den bedrift gentog han året efter, og den præstation gav adgang til All Japan, hvor kæmpere fra samtlige af Japans øvrige regioner deltog. Igen lykkedes det Juilan Bjerrekær at kæmpe sig til tops.

I 2015 skulle han for første gang kæmpe som senior i Japan. Det skete i et andet forbund, og han var eneste udlænding til stævnet.

Julian Bjerrekær ankommer til Tokyo med to flotte titler i det sorte bælte. I 2018 vandt han sværvægtsklassen i det stærkt besatte Swedish Open, og i dette efterår knockoutede han både en svensker og en ungarer på vejen til sin første vinderpokal i Danish Open.

Det er dermed en Julian Bjerrekær i absolut topform, som nu skal prøve sig af blandt verdenseliten til World Open Karate Championship.

Der to øvrige danske deltagere i Japan er Brian Jakobsen og Fady Allan. Førstnævnte er i dag 40 år og blev en imponerende nummer fem i 2011 - den indtil videre bedste danske placering.

Nedenfor kan du se Julian Bjerrekærs præsentationsvideo til stævnet i Japan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Margrethe sejler igen

Annonce