Annonce
Viborg

Støtte fra Statens Kunstfond: Viborg Kunsthal udvider residencyprogram

"Vi er utrolig glade for, at Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for billedkunst har valgt at støtte vores residency," siger udstillingsleder Bodil Johanne Monrad. Pressefoto
Siden 2015 har Viborg Kunsthal drevet residencyprogrammet “Riddergade AIR”, der nu har fået en bevilling fra Statens Kunstfond, som gør det muligt at udvide aktiviteterne i 2020.
Annonce

Viborg: 30 danske og internationale billedkunstnere har indtil nu været “artist-in-residence” ved Viborg Kunsthal, hvilket indebærer et tre måneders ophold i villaen på Riddergade.

Programmet fortsætter ind i 2020, og med en bevilling fra Statens Kunstfond på 150.000 kroner er der nu mulighed for at udvide programmet med flere aktiviteter for kunstnerne.

- Vi glæder os over fortsat at kunne tilbyde billedkunstnere et ophold her i Viborg - nu med endnu mere fokus på netværksskabelse og fordybelse, siger kunsthallens udstillingsleder Bodil Johanne Monrad.

Hun er glad for bevillingen:

- Det er med til at udvide og opkvalificere programmet for de deltagende kunstnere og tilbyde kunstnerne tilskud til rejseudgifter samt honorar.

Annonce

Formålet er udveksling og netværk

Idéen bag “Riddergade AIR” er, at kunstnerne under deres ophold skal møde nye mennesker, skabe nye netværk, udvikle deres kunst og blive en form for ambassadører - ikke bare for Viborg, men for Danmark og dansk samtidskunst.

Under deres ophold kan kunstnerne på forskellig vis arbejde med det omfangsrige netværk af kunstnere, kunstinstitutioner, fagfolk og andre relevante samarbejdspartnere.

- I udvalget glæder vi os meget til at følge “Riddergade AIR”, siger Lisette Vind Ebbesen, formand for Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for billedkunst:

- Formålet er at sikre udvekslinger mellem den internationale og den danske samtidskunst, og vi er glade for, at Viborg Kunsthal påtager sig den rolle.

Annonce

Jury bestemmer kunstnerne

For at komme i betragtning til en af pladserne på “Riddergade AIR” programmet, skal man sende en ansøgning, som bliver bedømt af en kunstfaglig jury.

Deri sidder foruden Bodil Johanne Monrad, rektor for Det Jyske Kunstakademi, Judith Schwarzbart, leder af Aarhus Billedkunstcenter, Kirstine Schiess Højmose, og René Schmidt, hvis mange kasketter inkluderer repræsentant fra Kunstforum Viborg.

Læs mere om ansøgningsskema og -frist på kunsthallens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce