Annonce
Rundt om Viborg

Støtte til forsikring: Landsbypedeller skal være dækket ved uheld

Landsbysammenslutningen Vibland har sørget for, at landsbypedellerne i Viborg Kommune har fået ens grønne veste og kasketter. På billedet er vi på besøg hos landsbypedellerne i Ørum i kaffepausen. Arkivfoto: Morten Pedersen
Byrådets landdistriktsudvalg vil forlænge en ordning, så landsbypedellerne fortsat kan få deres forsikring betalt af kommunen.

Viborgegnen: Mange landsbyer i Viborg Kommune har efterhånden fået et korps af landsbypedeller - fortrinsvis ældre mænd og kvinder, som i deres ens grønne veste sørger for at vedligeholde grønne områder og lave andet lignende arbejde til gavn for deres lokalsamfund.

Det er vigtigt, at landsbypedellerne er forsikrede, hvis der skulle ske uheld med hækklippere, græsslåmaskiner og de øvrige redskaber, som de betjener. Derfor har byrådets landdistriktsudvalg sagt ja til at forlænge en ordning, så Viborg Kommune betaler for forsikringen.

Ordningen fungerer på den måde, at landsbypedellerne skal være organiseret som en særlig gruppe under en borgerforening eller en anden forening, der repræsenterer det samlede lokalområde. Disse foreninger har ofte selv en forsikring for deres aktiviteter i forvejen, men de kan søge kommunen om at få dækket den ekstraudgift, som det fører med sig, at landsbypedellerne også er omfattet af forsikringen. Det er altså ude i lokalsamfundene, at man selv skal sørge for, at forsikringsforholdene er i orden, men man kan få udgiften dækket hos kommunen.

Annonce

Adskillige har ikke søgt

Hidtil har forsikringsordningen kostet Viborg Kommune godt 31.000 kroner. Der er aktuelt cirka 15 korps af landsbypedeller, og man anslår, at forsikringsudgiften for hvert korps beløber sig til cirka 5000 kroner om året, men der er altså adskillige lokalsamfund, som ind til videre ikke har søgt om støtte. I Viborg Kommune regner man med, at det skyldes, at foreningerne i nogle af de byer, der længe har haft landsbypedeller, i forvejen har en forsikring, der dækker aktiviteterne.

- I landdistriktsudvalget er vi enige om, at vi skal fortsætte ordningen med at dække udgiften til forsikring. Landsbypedellerne gør et stort arbejde for deres lokalsamfund, så selvfølgelig skal vi betale udgiften til, at de kan være dækket ind forsikringsmæssigt, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.


Landsbypedellerne gør et stort arbejde for deres lokalsamfund, så selvfølgelig skal vi betale udgiften til, at de kan være dækket ind forsikringsmæssigt.

Mette Nielsen.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner tripper efter at komme i sving - har en måned til at finpudse og skærpe superligaholdet

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Annonce