Annonce
Livsstil

Støtte til opførelse af syv padel-baner i kommunen: - Det er et kæmpe gennembrud for padel-sporten

Padel-sporten er i fremdrift. Foto: Søren Gylling
Kommunens kultur- og fritidsudvalg besluttede i tirsdags at poste mere end en million kroner i opførelsen af i alt syv padel-baner. Det er rigtigt vigtigt, at padel er kommet på dagsordenen, mener man hos Bruunshåb/Tapdrup IF.

Viborg: - Det er et kæmpe gennembrud for padel-sporten.

Sådan siger Mads Panny (S), formand for kultur- og fritidsudvalget, der i tirsdags besluttede at støtte en række padel-baner i hele Viborg Kommune.

Viborg Lawn Tennis Forening har fået støtte til at bygge to baner, og det samme har Bruunshåb/Tapdrup IF og Bjerringbro Idrætspark. Hos Ulbjerg IF bliver der bygget én bane med støtte fra kommunen.

Det er planen at få opført alle banerne dette år. Og næste år er der forventning om også at bygge i Rødkærsbro, Houlkær, Klejtrup og Karup.

Padel

  • Padel, der tidligere blev kaldt padeltennis, er en sport, der bedst kan beskrives som en blanding af tennis og squash.
  • Banen er 10 x 20 meter og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.
  • Padel er en helårsaktivitet og spilles både inden- og udendørs.
  • Sporten spilles med et bat typisk lavet af glasfiber, carbon og kulfiber. Bolden ligner en tennisbold, men er marginalt mindre og har mindre tryk.
  • Padel er nemmere og hurtigere at lære end nogen anden ketsjersport. Det kræver mindre styrke og teknik end andre sportsgrene, hvilket gør det lettere for børn og begyndere.
  • Det er en social sport, da det altid spilles af fire spillere.

Men hvorfor?

- Vi har i udvalget drøftet, at padel er på vej til at blive kæmpestort. På baggrund af det - og en række ansøgninger - bad vi Viborg Idrætsråd finde ud af, om det er en god sport for os at støtte, og om hvor meget efterspørgsel vi kan forvente, fortæller Mads Panny.

Idrætsrådet nåede i sin analyse frem til flere ting, men i al korthed kan det opsummeres, at "padeltennis har samme folkeoplysende kvaliteter som beslægtede sportsgrene, og Viborg Kommune bør støtte padeltennis".

Anbefalingen fra idrætsrådet var at støtte opførelserne med 50 procent, men kommunen besluttede sig på mødet for at støtte hver bane med 30 procent svarende til cirka 150.000 kroner.

- Vi har ikke så mange penge og vil hellere realisere flere projekter, forklarer Mads Panny.

Annonce

Stor tilfredshed

I Bruunshåb kan den lokale idrætsforening næsten ikke få armene ned over den nye beslutning fra Viborg Kommune.

- Det er skønt. Det er vi virkelig glade for. Det kan løfte Viborg op på et niveau, som er på højde med de største byer i Danmark. Det kan vi godt være stolte af allesammen, og vi i Bruunshåb er stolte af at være en del af det.


Det er skønt. Det er vi virkelig glade for. Det kan løfte Viborg op på et niveau, som er på højde med de største byer i Danmark. Det kan vi godt være stolte af allesammen, og vi i Bruunshåb er stolte af at være en del af det.

Thomas Kristensen fra Bruunshåb/Tapdrup IF


Foreningen Bruunshåb/Tapdrup IF får 300.000 kroner bevilget plus et lån på 150.000 kroner af kommunen. I alt vil foreningen skabe tre doublebaner og en enkelt singlebane, som skal danne rammerne for padel-hold til alle aldre.

- Pengene er selvfølgelig rigtig vigtige for os, men for os har det også været rigtig vigtigt, at padel er kommet på dagsordenen. Vi vil gerne være first movers på padel-sporten og være et godt eksempel over for andre foreninger. Derfor har vi skubbet så meget på, siger Thomas Kristensen, der er projektleder fra foreningen Bruunshåb/Tapdrup IF og fortsætter:

- Det giver os også en stor tilfredshed, at vi har fået trumfet en sport igennem i foreningsregi, som man faktisk ellers ikke har set. Vi er meget glade for og stolte af at kunne være med til at ændre på, hvordan man spiller padel i Viborg Kommune. Og så har det bare været en rigtig god dialog, der har været med kommunen hele vejen igennem.

Nu er alt klar til sportens indtog i Bruunshåb. Hjemmesiden er klar til at blive publiceret, medlemspakkerne er vedtaget, og banerne er bestilt. Nu mangler man blot byggetilladelsen, og så kan banerne stå klar inden sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Inges køkken: Ramsløgsolie

Debat

2+1 vej hører med til superligaen

Annonce