Annonce
Rundt om Viborg

Støtte til seks projekter i landsbyerne

Ørum Beboerforening får 525.000 kroner til arbejdet med at renovere Ørum Torv ved Brugsen. Det skal udstyres og indrettes, så det bliver til byens reelle, udendørs samlingssted. Da det for nogle år siden blev anlagt, var der ikke råd til meget andet end nogle bænke. Beboerforeningen har blandt andet planer om, at byens juletræ skal have en ny placering. Arkivfoto: Preben Madsen
Byrådets landdistriktsudvalg deler penge ud fra puljen til landsbyer, der har lavet lokale udviklingsplaner. Ørum og Mønsted får mest.

Viborgegnen: I alt fem landsbyer får penge til seks udviklingsprojekter fra en pulje, som byrådets landdistriktsudvalg råder over. Puljen på to millioner kroner er afsat til at støtte projekter i de landsbyer, der er i gang med eller har lavet lokale udviklingsplaner.

Byrådets landdistriktsudvalg tog for et par år siden initiaitiv til, at landsbyerne kunne lave lokale udviklingsplaner i samarbejde med kommunen. En stribe landsbyer har fået udviklingsplaner, og flere er på vej, men nu får nogle af landsbyerne altså også en økonomisk håndsrækning. I alt seks lokalområder havde indlveret i alt ni ansøgninger til puljen, men et par af ansøgerne er henvist til at søge støtte på andre måder.

Udvalget var positiv over for en række ansøgninger fra Hjarbæk Borgerforening, men henviser dem til en kommende realiseringsplan, hvor kommunen skal være bygherre for en del af udviklingsplanens elementer. På lignende vis blev en ansøgning fra Mønsted henvist til at indgå i den kommende områdefornyelse i byen.

Annonce

De får støtte

Følgende projekter fik støtte:

Alhedens Borgerforening, Frederiks: Stationer med motionsredskaber. 237.000 kroner.

Løvel og Omegns Borgerforening: Visuel plan for et aktivitets- og bevægelsesområde i Tragten i Løvel. 187.500 kroner.

Løvskalegnens Lokalråd: Legeplads. 165.000 kroner.

Mønsted og Omegns Lokalråd: Opgradering af skolesti til Mønsted Skole. 525.000 kroner.

Tjelecenteret i Ørum: Legeplads ved Tjelecenteret. 100.000 kroner.

Ørum Beboerforening: Indretning af torv. 525.000 kroner.

Ekstra vitaminer

Mette Nielsen, der er formand for landdistriktsudvalget, glæder sig over de mange aktiviteter i landsbyerne.

- Det lokale udviklingsarbejde er af stor betydning både for den enkelte landsby og for kommunens sammenhængskraft. Arbejdet med de lokale udviklingsplaner har sat rigtig mange gode ting i gang rundt omkring - og det kræver selvfølgelig penge til realisering - så pengene skulle gerne virke som lidt ekstra vitaminer til det videre arbejde, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Perfekt opstart blev spoleret - men nu venter en sommer fyldt med fodbold

Annonce