Annonce
Rundt om Viborg

Støtteforening skaffer musikalsk opmuntring til plejehjemsbeboere og pårørende

En smilende beboer prøver det nye musikalske set-up. Foto: Klejtrup Friplejehjem
Ved hjælp af tilskud fra en pulje, som Sundhedsstyrelsen har etableret, er det lykkedes Støtteforeningen Klejtrup Friplejehjem at skaffe beboere på afdelingerne Kløverbakken og Blåbærhaven - og deres pårørende - noget tiltrængt opmuntring.
Annonce

Klejtrup: Sidste år etablerede Sundhedsstyrelsen en pulje på flere millioner kroner. Her kunne frivillige og støtteforeninger ansøge om at få en del af puljen. Tilskuddet var tiltænkt at skulle aflaste pårørende til plejehjemsbeboere med demens.

Hos Støtteforeningen Klejtrup Friplejehjem føler de, at de fandt en løsning, som kom til gavn for både de pårørende og plejehjemsbeboerne selv. Her fik de nemlig bevilget 162.000 kroner, og dem har de brugt på opsætningen af store musikalske klokkespil, xylofoner og nodehæfter til både Kløverbakken og Blåbærhaven, som er de to afdelinger, der hører under Klejtrup Friplejehjem.

I området her kan beboerne både nyde musikken, afprøve den selv og få et hvil ved bænkene. Foto: Støtteforeningen Klejtrup Friplejehjem

Derudover har foreningen med overskuddet fra deres støttelotto-arrangement finansieret et bord-bænkesæt, som kan give et tiltrængt hvil tæt på de musikalske oplevelser.

- Vi håber, at musikken vil blive brugt af de pårørende til at skabe en hyggestund med beboerne. Man kan gå en tur, og nyde musikken samtidig med den friske luft. Det er en ægte win-win situation. Det er vores ide bag anskaffelsen, siger Karin Jørgensen fra Støtteforeningen Klejtrup Friplejehjem.

Annonce

Sange fra barndommen

I alt er der altså blevet stillet fire instrumenter og to nodehæfter til rådighed af Sundhedsstyrelsen. Det skal deles ligeligt mellem de to plejehjem. Opsætningen med instrumenter og bord-bænkesæt er placeret ved gangstierne, der går rundt om bygningerne.

Hvis man slår på rørene i rækkefølge, spiller man 'Jeg ved en lærkerede'. Foto: Støtteforeningen Klejtrup Friplejehjem.

Det musikalske klokkespil spiller automatisk 'Jeg ved en lærkerede', hvis blot man slår på rørene i den rigtige rækkefølge - en sang som beboerne kan genkende fra deres barndom, og som derved kan frembringe glæde, som Karin Jørgensen forklarer.

Oprindeligt skulle der have været afholdt en officiel indvielse af opsætningen for beboerne og deres pårørende, men den er indtil videre udsat grundet den forværrede situation i corona-pandemien. Derfor er der blevet givet frit spil til, at man selv kan benytte det nye 'legetøj' og eksperimentere med det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce