Annonce
Kultur

Støtten er sikret: Skovgaard Museet åbner Palle Nielsen udstilling til september

Der var store smil, da direktør i Spar Nord Viborg, Charlotte Røhl (t.h.), kunne overrække 150.000 kroner til efterårets særudstilling på Skovgaard Museet. Foto: Emma Haas
Skovgaard Museet har sikret sig den sidste pose penge, der vil være med til at gøre en særudstilling om den markante tegner og grafiker Palle Nielsen mulig til efteråret.

Viborg: Sammen med Fuglsang Kunstmuseum og Kunstmuseet i Tønder har Skovgaard Museet skabt udstillingen "Katastrofer og mirakler - Palle Nielsen 100 år", som åbner på Lolland-Falster her til maj, og dernæst i Viborg den 25. september.

Tegner og grafiker Palle Nielsen blev født i 1920, og det er altså 100 året for hans fødsel, der bliver fejret med udstillingen.

- Jeg tror ikke, det er ikke for meget sagt, at han bliver regnet for den største danske grafiker, siger Skovgaard Museets leder, Anne-Mette Villumsen.

Hun fortæller, at Palle Nielsens værker vidner om et politisk engagement. Han lavede for eksempel protest-tegninger mod Vietnam-krigen og atomkraft. Han har lavet skildringer af en verden præget af konflikter og katastrofer; huse i brand, sammenstyrtede bygninger, ensomme mennesker.

- Det er også noget af det, vi gerne vil som museum. Finde ud af, hvordan "gamle dage" kan gøre os klogere på netop den tid, vi lever i, fortsætter hun. For det mener hun så absolut, det kan.

Annonce

De sidste penge

Men der skal penge til, når museer laver særudstillinger. Derfor er der også store, måske lettede, smil, når det hele bare flasker sig. Sådanne smil var der at spore, da Skovgaard Museet modtog 150.000 kroner fra Spar Nord Fonden.

Det var nemlig den sidste pose penge, der - sammen med støtte fra Louis-Hansen Fonden, A. P. Møller Fonden, 15. Juni Fonden, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Beckett-Fonden, Konsul George og hustru Emma Jorck's Fond - gør efterårets udstilling mulig.

Inden vi når så langt hen på året, åbner Skovgaard Museet også dørene til en sommer-særudstilling, der vil sætte fokus på maleren Johan Ludvig Lund. På trods af både at være kunstner i sin egen ret og professor for andre bemærkelsesværdige kunstnere - herunder P. C. Skovgaard - er han blevet censureret ud af historien, som Anne-Mette Villumsen formulerer det.

Han var nemlig født i Kiel og dermed tysker. Men med krog i genforeningen, der bliver fejret landet over i år, kan man fra den 12. juni opleve et uddrag af Lunds værker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce