Annonce
Viborg

Stabil englænder på minebesøg

Svorne entusiaster af bilmærket Vauxhall-Bedford sætter hinanden stævne på Lundø i Kristi Himmerfarts-ferien. Søndag kan de mødes i kalkgruberne ved Mønsted. Arkivfoto

Entusiaster fra hele europa tager deres britiske biler af mærket Vauxhall-Bedford med til Lundø i Kristi Himmelfartsdagene - tager også på tur til Mønsted Kalkgruber

Det stabile engelske bilmærke Vauxhall-Bedford er i dag en del af General Motors-koncernen, og har en stabil skare af svorne tilhængere.

Flere af dem sætter i disse dage kursen mod Lundø, hvor mere end 65 køretøjer fra ni europæiske lande deltager i det 13. Europæiske og 9. Internationale Vauxhall-Bedford Træf.

Annonce

Tager en tur til kalkgrubene

Det engelske mærke omfatter både personbiler og det, der er større, og derfor bliver der da også lejlighed til at se både biler, busser, lastbiler og varevogne på træffet, der for femte gang finder sted på Lundø.

Under besøget er deltagerne dog ikke mere stationære, end at de tager på ture ud i omegnen.

Turen går således på søndag over Mønsted Kalkgruber, hvor kolonnen af englændere vises frem. Det er planen, at Vauxhall-Bedforderne lander ved gruberne cirka klokken 14.

Annonce

Deltagere fra otte lande

Årets deltagere kommer ud over Danmark også fra England, Finland, Holland, Irland, Norge, Schweiz og Sverige. Der bliver både mulighed for, at se veteranbiler fra 1920'erne, men også mulighed for at se toptunede moderne biler.

Det store træf falder i øvrigt sammen med en lang række arrangementer nationalt og lokalt søndag den 5. juni. Dagen er nemlig national kørehistorisk dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce