Annonce
Sport

Stadig ingen tilskuere til håndbold: Viborg HK-direktør raser efter overraskende melding

Alice Monberg bagest er meget overrasket over, at der alligevel ikke kan blive lukket tilskuere ind til de kommende semifinaler. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Alt var gjort klar til, at der igen kunne komme tilskuere til Viborg HK's kampe. Men den seneste genåbningsplan trodser ekspertgruppens anbefalinger, og det har VHK-direktør Alice Monberg meget svært ved at forstå.

Håndbold: Tirsdag den 4. maj skulle årets semifinaleserier i kvindernes håndboldliga have været skudt i gang.

Men der var et håb om, at klubberne igen kunne lukke tilskuere ind i hallen efter den 6. maj - og derfor nikkede de fire semifinaleklubber Viborg HK, Odense, Team Esbjerg og Herning-Ikast ja til at rykke den første semifinale en god uges tid, så sæsonens afsluttende kampe kunne afvikles med tilskuere.

Men håndboldklubberne fik en lang næse, da aftalen om den kommende genåbning faldt på plads natten til tirsdag.

Annonce

Der åbnes godt nok for, at der igen kan lukkes hundredevis af mennesker ind til indendørs kulturarrangementer - men genåbningen gælder ikke for indendørs sport som eksempelvis håndbold.

Og dermed må VHK og de øvrige klubber formentlig indstille sig på, at årets medaljekampe skal afvikles i mennesketomme haller.

VHK-direktør Alice Monberg var oprigtigt overrasket, da folkebladet overbragte hende den kedelige nyhed tirsdag formiddag.


Det her er blevet politik. Og det er begyndt at køre på den måde, at hvis man føler sig overset eller utilfreds, så begynder man at brokke sig i medierne, hvorefter reglen så bliver lavet om. Så der er kun én ting at gøre

Alice Monberg, VHK-direktør


- Det er voldsomt overraskende og skuffende at høre. Ekspertgruppen har jo anbefalet, at vi gerne må åbne for tilskuere under de gældende regler for afstand og så videre. Og vi har altså nogle kæmpe haller, hvor vi let kan holde afstand, vi har gjort det før - og vi har bevist, at vi kan håndtere det - så det her er virkelig en træls beslutning, som mest af alt virker som om, at vi er blevet glemt - eller i hvert fald nedprioriteret - og det er ikke rart, siger VHK-direktøren, der ligesom sine branchefæller ikke har tænkt sig at acceptere beslutningen stiltiende.

- Det her er blevet politik. Og det er begyndt at køre på den måde, at hvis man føler sig overset eller utilfreds, så begynder man at brokke sig i medierne, hvorefter reglen så bliver lavet om. Så der er kun én ting at gøre - det er jo, at vi bliver ved med at sige, at det altså er nu, siger Alice Monberg, som dog efterhånden godt kan frygte, at det først bliver efter sommerferien når den nye sæson går i gang, at det bliver muligt igen at få tilskuerpladserne besat.

- Det er jo nu, hvis vi skal nå det i denne sæson. Vi har jo set, at den der 30-minutters regel (Nu afskaffet regel om, at man på restauranter skulle bestille plads mindst 30 minutter før ankomst, red.) kunne blive fjernet i løbet af 14 dage - og det her vil jo nok også tage mindst 14 dage, hvorefter vi så i hvert fald er forbi semifinalerne. Og så er der ikke meget tilbage af sæsonen, siger Alice Monberg, der dog slår fast, at hun naturligvis gerne tager det med, hvis det bliver muligt at lukke tilskuere ind til en DM-finale eller bronzekamp.

Må skuffe alle

Klubberne allerede har flyttet DM-semifinalerne i håbet om at få tilskuere ind, og VHK-direktøren er sikker på, at tirsdagens udmelding kommer til at skuffe rigtig mange.

- Vi kommer til at skuffe alle dem, som har gået og håbet efter for eksempel at have hørt ekspertgruppens udtalelser. Det handler om publikum, spillere og sponsorer. Vi skuffer jo hele vejen rundt - og den slags bryder jeg mig ikke om, siger Alice Monberg.

- Vi kan ikke gøre noget lige nu, men det føles altså ekstremt uretfærdigt når vi ved, at vi har de fysiske rammer til at kunne overholde alle regler, siger direktøren, som dog slår fast, at det ikke rokker ved, at VHK på banen må yde det bedste i håbet om, at man holder sæsonen i live så længe, at der kan komme tilskuere ind til de sidste kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Stor fed camembert af lyd i Tinghallen

Sport

Får fuld værdi for pengene - endnu en hovedsponsor forlænger aftalen med Viborg HK

Annonce