Annonce
Viborg

Stadig lyntest i Viborg, men hvor?

SOS International overtager den 1. februar opgaven med at lynteste borgerne i fire regioner - herunder i Midtjylland. Det er uvist, om firmaet vil bruge Liseborg Centret eller finde et andet sted i Viborg. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
SOS International åbner den 1. februar for lyntest for corona-virus i Viborg, men det er uvist, om firmaet overtager pladsen i Liseborg Centret, som Falck forlader den 31. januar.

Viborg: Liseborg Centret har den 31. januar været base for Falcks lyntestcenter i seks uger.

Om sportsanlægget skal forsætte med at lægge gulv til denne vigtige samfundsopgave, når SOS International overtager lyntestningen den 1. februar, er uvist.

- Vi ved det simpelthen ikke endnu, men det ligger jo i hvert fald fast, at der skal være et stationært testcenter i Viborg, siger presserådgiver Nina Juhl Østergaard, SOS International.

Firmaet har netop vundet et nationalt udbud om lyntestning i fire ud af fem regioner. Herunder altså i Region Midtjylland.

SOS International overtager opgaven fra Falck.

Ambulancedirektør hos Falck Jørgen Mieritz sagde tirsdag aften til Ritzau, at Falck slet ikke kunne være med på de priser, der blev budt ind, og at det derfor ikke længere kan betale sig for koncernen at holde testcentrene kørende.

Den nye aftale betyder, at der ikke blot skal oprettes stationære testcentre. SOS International har forpligtet sig til at lægge 60 procent af kræfterne på lokal og mobil testning, mens de resterende 40 skal bruges på de stationære testcentre, hvor Viborg altså stadig vil være base for et.

Annonce

Sendes ud

Regionen forventer, at det mobile beredskab kan sendes ud til eksempelvis plejehjem, ungdomsuddannelser, kommunale institutioner, universiteter eller andre steder, hvor det i tråd med den nationale test-strategi er relevant med øget screening og smitteopsporing.

Med hurtigtesten skal der foreligge svar til den testede efter maksimalt 30 minutter.

Aftalen med SOS International indebærer, at den daglige testkapacitet i hele Region Midtjylland bliver 17.000. I Viborg er der i perioden 17. december 2020 til og med den 19. januar 2021 foretaget 12.129 tests.

- Kontrakterne er tildelt på baggrund af laveste pris og under samtidig opfyldelse af en række krav til kvalitet og databehandleraftaler og arbejdsklausuler, og der har været skarp konkurrence. Faktisk er priserne med aftalerne på baggrund af udbuddet cirka en tredjedel af det, vi betaler i dag, og det er vi rigtig godt tilfredse med, siger koncerndirektør Anders Kjærulff fra Region Midtjylland, der af forretningshensyn ikke kan oplyse de konkrete før- og efterpriser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce