Annonce
Viborg

Stadig mødregrupper for flergangsfødende

Mødregrupperne, som den her i Rødkærsbro, fortsætter som et tilbud til mødre, der har mere end et barn. Arkivfoto

Sundhedsplejerskerne i Viborg Kommune vil fortsat danne mødregrupper for kvinder, der ikke er førstegangsfødende.

Tilbuddet om at både mor og far kan komme på kursus i det at blive en familie med børn henvender sig i sagens natur til forældre, der skal have deres første barn.

De såkaldte iværksætterkurser afløser mødregrupperne, men sundhedsplejerske i Viborg Kommune, Dorte Wiederholt, understreger, at sundhedsplejen fortsat vil hjælpe kvinder, der ikke er førstegangsfødende men flergangsfødende, som det hedder i fagsproget, med at danne mødregrupper med fire-fem kvinder.

»Det tilbud fortsætter helt uafhængigt af, at vi har indført iværksætterkurserne for førstegangsfødende på baggrund af erfaringerne fra et forsøgsprojekt i 2014,« siger Dorte Wiederholt.

Annonce

Kurserne for de førstegangsfødende begynder, når kvinden er 26 uger henne i graviditeten, og derefter samles holdene, der består af fem forældrepar, yderligere 14 gange i de næste halvandet år med en medarbejder fra sundhedsplejen.

Viborg Kommune regner med, at 350 forældre - eller 175 par - hvert år vil tage imod tilbuddet. Det svarer næsten til antallet af førstegangsfødende på årsbasis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce