Annonce
Erhverv

Stadig meget lav ledighed - men for mange unge er ikke i job

Formanden for beskæftigelsesudvalget, Anders Bertel, ser mange gode tendenser i forhold til beskæftigelsen, men det kniber stadig med de unge. Arkivfoto: Niels-Chr. Jönsson
Der er stadig over 10 procent af de 18-29-årige, der hverken er i job eller under uddannelse.

Viborg: Med en arbejdsløshedsprocent på 2,0 (2,6 procent på landsplan) er der nærmest fuld beskæftigelse i Viborg Kommune, og det kan der siges både godt og skidt om.

Det er selvfølgelig godt, at stort set ingen er tvunget ud i arbejdsløshed, men til gengæld er det en udfordring for virksomhederne, at det er svært at skaffe den nødvendige arbejdskraft.

- Det er selvfølgelig en udfordring, vi skal tage alvorligt, men jeg glæder mig nu over, at vi både har en stor søgning til vores uddannelser, og at vi har flere uddannelser at byde på her i området, så jeg håber da, at det på sigt vil afhjælpe problemet, siger formanden for beskæftigelsesudvalget, Anders Bertel.

Annonce

Han er generelt ganske godt tilfreds med udviklingen på beskæftigelsesområdet, der på de fleste områder levet op til målene i 2021, men han erkender også, at man nu skal have noget mere ambitiøse mål.

- Målene i 2021 var sat på baggrund af coronaen, og derfor var de ikke så ambitiøse som normalt, og selvom det glæder mig, at vi levede op til de fleste mål, så skal vi altså til at være mere ambitiøse igen, siger Anders Bertel.

Indsats overfor de unge

Det betyder ifølge ham, at man endnu en gang skal have gjort en indsats for at de 18-29-årige på midlertidig offentlig forsørgelse i enten arbejde eller i gang med en uddannelse.

Lige godt 10 procent af aldersgruppen i Viborg Kommune er nemlig på midlertidig offentlig forsørgelse.

- Det er et lille fald, men det er stadig alt for mange, og det skal vi have gjort noget ved. Det har vi også netop i disse dage i fokus på et seminar, hvor vi blandt andet taler om, hvordan vi kan fastholde de unge på uddannelserne og rekruttere dem til virksomhederne, siger Anders Bertel.

Også indsatsen overfor de 2,6 procent af de 16-66-årige, der er på sygedagpenge eller i jobafklaringsforløb skal ifølge Anders Bertel styrkes.

- Der har vi også været ramt af, at coronaen betød nye regler på området, så der er opstået en pukkel, men vi har afsat flere ressourcer til området, så den indsats er i gang, siger Anders Bertel.


Annonce
For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Erhverv

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Annonce