Annonce
Kultur

Stafet for livet fejrer ti år med forsinkelse

I 2021 brugte formanden for Stafet for Livet Bjerringbro, Helle Senika Christensen, meget tid på at organisere indsamling i butikkerne. Det er droppet i år, og hun opfordrer folk til i stedet at sende et beløb på mobilepay. Arkivfoto: Hanne Bliksted
Kræftens Bekæmpelse inviterer 18. og 19. juni til Stafet for livet på markedspladsen i Bjerringbro.

Bjerringbro: Et stort telt, fightere i gule t-shirts og underholdning med blandt andet folk fra Busbjerg Spillene vil præge markedspladsen ved Bjerringbro Idræts- & Kulturcenter, når Kræftens Bekæmpelse lørdag 18. og søndag 19. juni holder Stafet for livet.

Det er 11. gang, at stafetten holdes i Bjerringbro, men da de to seneste års udgaver af arrangementet på grund af corona har været light-udgaver, så bliver årets udgave også en fejring af de ti første år.

Lysceremoni

Da der i øjeblikket ikke er helt så mange aktive folk i stafetgruppen, så er der strammet op på arrangementet, så der for eksempel kun er ét telt på pladsen og ikke noget decideret madtelt.

- Vi laver ikke selv mad i år, det kræver mange ressourcer og giver ikke ret mange penge. I stedet har vi lavet en aftale med Food by Sejdenfaden om at levere mad til os. Og ét telt, hvor vi alle kan samles, er også mere hyggeligt, end at vi spreder det ud på flere, siger formanden for Stafet for livet i Bjerringbro, Helle Senika Christensen.

Konceptet er fortsat en 24-timers stafet, hvor man kan gå eller løbe ruten i Idrætsparken enten alene eller som hold, og undervejs er der underholdning med Toner af Guld og folk fra Busbjerg Spillene. Lørdag aften holder stafetten en pause, og der er lysceremoni ved sognepræst Gitte Korsholm Wamberg og musik med den lokale duo Toner af Guld. Lysposer kan købes via stafettens hjemmeside.

Lige nu arbejder arrangørerne også på at få en cykelrute på programmet, nemlig den rute på 16 kilometer, som de tog dagplejere Birthe Glud og Jytta Schaksen i 2021 havde som en del af deres private JyttaBirthe Holdet.

Annonce

Ingen indsamlingsbøsser

Efter to år med light-udgaver, i 2020 kun med lysceremoni og i 2021, hvor folk i en hel uge kunne gå, løbe eller cykle for den gode sag, glæder Helle Senika Christensen sig meget til dette års stafet.

- Det bliver så godt at kunne mødes igen, og det bliver helt, som det plejer. Altså kan folk melde sig til alene eller på hold. Vi ser gerne, at folk melder sig til allerede nu, men der er åbent for tilmelding helt frem til lørdag 18. juni, siger hun og opfordrer også sponsorer til at melde sig.

- I år har vi opgivet at have indsamlingsbøsser i butikkerne. Det giver ikke ret mange penge, og  det er svært at håndtere kontanter. Derfor opfordrer vi i stedet folk til at sende et beløb på mobilepay, siger Helle Senika Christensen.

I år har vi opgivet at have indsamlingsbøsser i butikkerne. Det giver ikke ret mange penge, og  det er svært at håndtere kontanter. Derfor opfordrer vi i stedet folk til at sende et beløb på mobilepay.

Helle Senika Christensen, formand for Stafet for livet Bjerringbro.

Tidligere år har stafetten i Bjerringbro fået store overskud på mere end 400.000 kroner.  Overskuddet i 2021 blev på knap 106.000 kroner, hvor af JyttaBirthe Holdet med godt 40 deltagere samlede næsten 20.000 kroner.

De to dagplejere Birthe Glud Nielsen (tv) og Jytte Schaksen holdt i juni 2021 en mini-udgave af Stafet for Livet. Arkivfoto: Hanne Bliksted


Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Kultur

Er der nogen, der mangler en badeand?

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Kultur For abonnenter

Marie er født, opvokset og bor stadig i Viborg: - Jeg har bare aldrig haft et behov for at komme væk

Kultur

Fem fantastiske oplevelser til din lange weekend: Bonnie Tyler, Stig Rossen, bronzekamp og kirkemusik

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Annonce