Annonce
Bjerringbro

Stafet for Livet laver lysceremoni

590 personer deltog i Stafet for Livet Bjerringbro i 2019. Arkivfoto: Morten Dueholm
Styregruppen
Annonce

Bjerringbro: Som alt andet er også dette års udgave af Stafet for Livet Bjerringbro aflyst på grund af covid-19. Stafetten var planlagt til 20. og 21 juni. Men folkene i den lokale styregruppe læner sig ikke bare tilbage, idet de arbejder på at livestreame en lysceremoni, som plejer at være en del af programmet.

- Vi har sammen med Kræftens Bekæmpelse fulgt regeringens anvisninger nøje og dermed er vores stafet også ramt af forsamlingsforbud. Vi har derfor i styregruppen besluttet, at vi erstatter Stafet for Livet Bjerringbro 2020, som vi kender det, med en livestreamet lysceremoni, som kommer til at foregå om aftenen lørdag 20. juni, fortæller formanden Helle Senika.

- Præcis hvordan det kommer til at foregå, og hvordan man kan deltage via livestream, vender vi tilbage med. Styregruppen arbejder på højtryk for at afholde den bedst mulige lysceremoni. Vi håber, at folk vil støtte Kræftens Bekæmpelse og dermed Stafet for Livet ved at købe lysposer via vores hjemmeside, så vi stadig i 2020 mindes dem, vi har mistet og tænde håb hos dem, som kæmper, tilføjer hun.

De, som allerede har tilmeldt sig til dette års stafet, kan enten få pengene retur eller lade beløbet stå til næste års stafet eller donere beløbet til Kræftens Bekæmpelse. Næstformanden i styregruppen Nikolaj Salling Rasmussen tager sig af dette.

Stafet for Livet havde sin premiere i Bjerringbro tilbage i 2012. Stafettens rekord både med antallet af deltagere og indsamlet beløb var i 2015, hvor 1318 personer deltog, og overskuddet var 428.000 kroner.

Siden er det gået støt og roligt nedad, og i 2018 deltog 839 mennesker i stafetten, men den nåede, trods et meget regnfuldt døgn, alligevel et overskud på 300.000 kroner. Stafetten i 2019 gav et overskud på 196.244 kroner, som var det laveste nogensinde, som formentlig skyldtes, at planlægningen startede sent, idet der helt frem til foråret manglede en formand og en række medlemmer i styregruppen.
Datoen for Stafet for Livet 2021 er 19. og 20. juni.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce