Annonce
Bjerringbro

Starpetanque-formand bliver tv-star for en dag

Peter Ellekær kan ses på landsdækkende tv, når han lørdag skal spille petanque i Tivoli i København. Arkiv: Hanne Bliksted
Peter Ellekær skal demonstrere kuglespillet i Go' morgen Danmark.

Bjerringbro: Da corona-restriktionerne i foråret 2020 satte en stopper for idræt og mange andre ting, fik formanden for Starpetanque Danmark Bjerringbro/Viborg Peter Ellekær en lys ide, nemlig det han kalder corona-skud petanque. Deltagerne sender deres skud live på facebook, og de kan derfor spille mod hinanden uanset, hvor de befinder sig og uden, at der er mulighed for at snyde.

Den nye måde at spille på bredte sig hurtigt ikke kun rundt i Danmark men også uden for landets grænser, og spillet blev så populært, at det europæiske petanqueforbund arrangerede en online EM-turnering. Nu er mange aktiviteter så åbnet igen, og Peter Ellekær og hans medspillere kan dyste ude i virkeligheden.

Alligevel har tv-folk fået øjnene op for den nye måde at spiller på, forleden demonstrerede  Peter Ellekær spillet i et indslag på TV2 Midt/Vest, og på lørdag skal Peter Ellekær i TV2s program Go' morgen Danmark, hvor han skal demonstrere spillet på stierne i Tivoli midt i København, hvorfra programmet bliver sendt. Dermed bliver Starpetanque-formanden tv-star for en dag

Annonce

- Ja spillet bliver i coronaens tegn. Jeg skal have ekstra kugler med, så både jeg og de to studieværter har hver vores kugler, fortæller Peter Ellekær.


Ja spillet bliver i coronaens tegn. Jeg skal have ekstra kugler med, så både jeg og de to studieværter har hver vores kugler.

Peter Ellekær, fmd. Starpetanque Danmark Bjerringbro/Viborg


Han er både stolt og beæret over at skulle vise sin yndlingssport på direkte tv.

- Og ja jeg skal nok forsøge lige at nævne, at vi i klubben nu arbejder på at skaffe penge til at få bygget en indendørs hal her i Bjerringbro, siger han med henvisning til, at Viborg Kommunes kultur-og fritidsudvalg forleden sendte klubbens ansøgning om penge til en hal videre, så den indgår i puljen af ansøgninger til mindre anlægsinvesteringer.

Planen er at bygge en rundbue-hal til et par millioner kroner ved siden af foreningshuset Enggården, hvor klubben har udendørs baner men ingen mulighed for at spille inden døre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Bjerringbro Y´s Menette Club

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce