Annonce
Navne

Startede som den yngste - slutter som den ældste

Ole Kjær Jensen ved en Deutz-traktor fra 1957. Foto: Grundvad Maskinhandel.

Ole Kjær Jensen startede i Grundvad Maskinhandel, dagen efter han gik ud af 8. klasse. På lørdag har han afskedsreception efter lige knap 50 år på samme arbejdsplads.

Annonce

Afsked: Ole Kjær Jensen, Kirkevej 9, Ravnstrup, har på lørdag sin afskedsreception, fordi han har valgt at stoppe arbejdslivet her ved sin 65 års fødselsdag.

Ole Kjær Jensen er født og opvokset i Grundvad. Han gik seks år i Lysgaard Skole og gik ud af Hald Ege Skole efter 8. klasse. Dagen efter startede han officielt som ansat hos naboen til fødegården, nemlig Grundvad Maskinhandel.

- Jeg sluttede i skolen om fredagen, og om lørdagen var der dyrskue i Viborg, hvor jeg hjalp til på maskinstanden. Vi blev enige om, at jeg skulle komme på arbejde på værkstedet om mandagen, og jeg har været her siden. De første år var jeg arbejds- og fejedreng. Jeg blev derefter den første rigtige lærling i virksomheden.

- Jeg blev udlært som landbrugsmaskinmekaniker og har gennem årene serviceret alle former for maskiner og anden mekanik.

Et af klenodierne er en Deutz traktor fra 1957, som Ole Kjær Jensen i alle årene har brugt til at rive gårdspladsen med rundt ved Grundvad Maskinhandel.

- Vi har gennem alle årene haft lærlinge, nogle år har vi haft to og andre år fire lærlinge på værkstedet. Det har været en stor tilfredsstillelse, men også en god faglig udfordring at få lov til at dele ud af sine erfaringer til de mange unge mennesker. De senere år er der jo kommet mere og mere moderne teknik på traktorer og maskiner. Det er ligesom på biler, at der skal en computer til at lokalisere, hvor i systemet der kan være en fejl, som den meget erfarne mekaniker udtrykker det.

Annonce

Stabil arbejdskraft

Grundvad Maskinhandel blev grundlagt i 1927 og har siden 1932 haft hjemsted i Grundvad.

Virksomheden blev i 1961 flyttet til den nuværende adresse, Syvagervej 2, fra den anden side af rute 13 i Grundvad, hvor virksomheden oprindelig var startet sammen med af Grundvad Korn og Foderstofforretning.

Connie Christensen fra Grundvad Maskinhandel har kun lovord at sige om Ole Kjær Jensen.

- Ole har været en usædvanlig stabil arbejdskraft, der gennem de knap 50 år kun har haft få fraværsdage. Han er altid så præcis, at man roligt kan stille sit ur efter hans tilstedeværelse. Flere af vores kunder, der skal have service ud til en maskine eller et anlæg, har anmodet om at få Ole ud til opgaven, da han kender fejlene på forhånd og tit bedre end ejeren selv.

- Skal der lige konstrueres en særlig reservedel for at få det hele til at fungere igen, har Ole også været mand for det. Derfor har vi også forsøgt at overtale ham til at fortsætte en tid endnu, er arbejdsgiverens karakteristik af en meget værdsat medarbejder.

I 2017 blev Grundvad Maskinhandel således kåret til årets læreplads af Dansk Maskinhandlerforening.

Annonce

Hængepartier

Når Ole Kjær Jensen har valgt at gå på pension nu, er det også med en overbevisning om, at med knap 50 gode arbejdsår på den samme arbejdsplads må det være tiden til at prioritere den private del af tilværelsen.

- Jeg startede som den yngste og slutter nu som den ældste medarbejder. Jeg vil gerne være mere sammen med min familie, min hustru Anne Grethe og vores tre børn og fem børnebørn. Jeg kan godt lide at passe hus og have i Ravnstrup samt sommerhuset i Ertebøl. Der er nogle hængepartier, som jeg nu får tid til at realisere.

- Vi har i mange år rejst sydpå en gang om året, det vil vi også gerne fortsætte med, slutter Ole Kjær Jensen med en glad forventning om en god og fri tilværelse efter et langt og indholdsrigt arbejdsliv.

Der er indbudt til afskedsreception i Landbyhuset i Lysgaard i morgen lørdag fra klokken 12.

Annonce
Annonce
Viborg

Badning frarådes i Viborg-søerne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Det er stadig Arne og Anettes tur

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce