Annonce
Bjerringbro

Stationsforening mister formand

Indtil nu har det været Anne Knudsen, der har tegnet foreningen Byens Hus Stationen, men hun stiller ikke op igen, når der er generalforsamling den 12. august. Privatfoto
Der skal ved kommende generalforsamling findes fem nye medlemmer.
Annonce

Bjerringbro: Det var i maj 2019 at Foreningen Bjerringbro Station – Byens Hus blev stiftet med det formål at arbejde for, at stationen med sin centrale placering i Bjerringbros historie og bybillede, skulle udvikle sig til et knudepunkt for mangeartede aktiviteter i Bjerringbro.

Siden er der ikke sket så meget - i hvert fald ikke set udefra, og når foreningen indkalder til generalforsamling onsdag den 12. august - skal der også findes en hel del nye bestyrelsesmedlemmer. Ud af de fem eksisterende medlemmer, ønsker kun to at genopstille, og derudover har man også et ønske om at udvide medlemsantallet fra fem til syv.

Det fortæller Anne Knudsen, der hele tiden har været primusmotor for stationsprojektet, og som også blev valgt som formand efter generalforsamlingen sidste år.

- Årsagen, til at vi ønsker syv bestyrelsesmedlemmer efter generalforsamlingen, skyldes, at vi har haft udfordringer med at kunne holde tilstrækkeligt med møder og være beslutningsdygtige, siger Anne Knudsen

Hun er dog en af dem, der ikke ønsker genvalg, og det skyldes hendes dårlige helbred.

Siden foreningen blev stiftet er der kommet 86 medlemmer til, hvilket stadig ligger noget under det, man har som mål, nemlig 200.

Anne Knudsen håber dog på, at der kan findes mindst fem nye bestyrelsesmedlemmer.

Annonce

Ønske om café

- Vi har brug for nogle nye og yngre kræfter, der vil tage over og som først og fremmest skal tage sig af en ny forhandlingsrunde med DSB omkring leje af stationen og vilkårene, siger Anne Knudsen.

- Tanken med stationen var, at den kunne danne ramme for en café, der også var åben om aftenen. I løbet af året har bestyrelsen også arbejdet for at finde et menneske, der havde interesse i at drive café professionelt i stationen, men det er endnu ikke lykkes.


- Årsagen, til at vi ønsker syv bestyrelsesmedlemmer efter generalforsamlingen, skyldes, at vi har haft udfordringer med at kunne holde tilstrækkeligt med møder og være beslutningsdygtige

Anne Knudsen


Stationen har muligheder for et værested for de unge idet bygningen ligger så centralt. Vi har været i dialog med de unge, det vil sige "Møllerne", men de fik et hurtigt tilbud, siger Anne Knudsen, der stadig synes, at det er vigtigt, at man forholder sig til bygningen, der ligger så centralt med god adgang til både gågade og torv.

Generalforsamlingen finder sted den 12. august, om aftenen, i Bjerringbro Idræts- og kulturcenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce