Annonce
Rundt om Viborg

Statspenge til arbejdet med nyt kartoffelmuseum

Gregers Laigaard glæder sig over, at det næsten er lykkedes at skaffe pengene til et forprojekt, der kan være første skridt til et kartoffelmuseum i Grønhøj. Arkivfoto: Morten Dueholm

Foreningen Liv på Alheden har fået et større beløb til et forprojekt vedrørende et kartoffelmuseum i Grønhøj. Formanden jubler.

Annonce

Grønhøj: "En super glædelig nyhed".

Det er Gregers Laigaards reaktion på, at foreningen Liv på Alheden, som han er formand for, er blevet bevilget 260.000 kroner af Erhvervsstyrelsens landdistriktspulje til et forprojekt vedrørende et kommende museums og oplevelsescenter kaldet "Kartoflens Univers".

"Nu mangler vi blot 35.000 kroner, inden vi er i mål og kan sætte forprojektet i gang," skriver han i et facebook-opslag.

Forprojektet er budgetteret til at koste i alt 415.000 kroner. Som tidligere oplyst har Viborg Kommune givet tilsagn om 50.000 kroner, hvis Liv på Alheden inden juli næste år har skaffet 300.000 kroner. Det beløb er altså angiveligt mere end nået nu.

Annonce

Kulturelt fyrtårn

Foruden kommunen og Erhvervsstyrelsen har Liv på Alheden skaffet sig penge fra Karup Kartoffelmelfabrik, kartoffeltyskerforeningen samt Grønhøj Kro, som Gregers Laigaard jo ejer og driver.

Det er da også planen, at det kommende "Kartoflens Univers" skal ligge i forbindelse med kroen og Morten Korch-museet i Grønhøj.

Mogens Knudsen og Britta Leth er hyret til at stå for forprojektet. Sidstnævnte er tidligere turistchef i Viborg og arbejder nu med blandt andet ø-turisme.

Gregers Laigaard ser frem til deres arbejde med forprojektet - og ikke mindst hvad der kommer ud af det:

"Det bliver spændende at følge, om det engang vil lykkes at få et lokalt kulturelt fyrtårn til 40 millioner, der vil give genlyd fra den lille by Grønhøj og ud i den store verden," skriver han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

Blindes Jul - en vigtig støtte

Annonce