Annonce
Viborg

Stemmeslugerne er væk: Radikale erkender, at vejen til byrådet bliver svær

Katrine Fusager Rohde fik flere end halvdelen af alle de radikale stemmer ved det seneste kommunalvalg, selvom hun ikke var spidskandidat. Foto: Morten Dueholm
Radikale Venstre vil i byrådet. Det plejer ikke at lykkes. Nu står de lokale radikale med et parti i krise og med en liste, hvor de mest kendte navne mangler.

Viborg: Da det gik godt for Radikale Venstre i 2017, fik partiet 1380 stemmer ved kommunalvalget i Viborg.

Det var ikke nok til, at partiet kom ind i byrådet. Der manglede 57 stemmer.

Siden er luften gået af den lyserøde ballon.

Nu går det så rent ud sagt ad pommern til, og som om det ikke var nok, er hende, der fik 726 personlige stemmer i 2017, væk.

Katrine Fusager Rohde genopstiller nemlig ikke for partiet. Det gør Børge Knudsen, der var spidskandidat i 2017, heller ikke.

Det Radikale Venstre vil gerne i byrådet, men erkender, at det bliver svært. Arkivfoto: Nikolai Linares

Marianne Tøttrup, formand for Radikale Venstre i Viborg, erkender gerne, at det bliver svært at opnå valg, når der den 16. november i år er kommunalvalg igen.

Først når partiet har haft opstillingsmøde i slutningen af april, vil hun afsløre, hvilke kandidater der skal forsøge at gøre det, som andre radikale politikere ikke har formået: At overbevise tilpas mange vælgere om, at de bør stemme på liste B.

Har du noget begrundet håb for, at denne gang bliver lykkens gang?

- Ting kan ændre sig hurtigt i politik. På landsplan har det seneste halve år været temmelig meget op ad bakke, og det hjælper selvfølgelig ikke på situationen i forhold til kommunalvalget, men vi kæmper ufortrødent videre, siger Marianne Tøttrup.

Hvad har uroen omkring Morten Østergaards afgang betydet?

- Det sætter selvfølgelig sit præg, når ens parti går igennem sådan noget. Vi mærker uroen, og det sætter sine spor. Man kan jo bare kigge på de meningsmålinger, der bliver lavet. Det har selvfølgelig været en hård omgang at komme igennem, siger formanden.

Den kandidat, der fik tredjeflest personlige stemmer i 2017 efter Katrine Fusager Rohde og Børge Knudsen, var Jan Ellekjær Rønne. Han fik 67 af slagsen.

Om det bliver ham eller en helt fjerde, som skal sparke døren ind for partiet, offentliggøres altså om knap to måneders tid.

Som et lille kuriosum kan nævnes, at Radikale Venstre faktisk havde hele to byrådsmedlemmer indtil 2018. Det skyldtes, at Venstres Jens Rohde og Konservatives Anna Margrethe Engbæk skiftede til partiet undervejs i valgperioden, men ingen af dem genopstillede ved valget i 2017. Siden da har Jens Rohde under stort ståhej meldt sig ud af partiet igen.

Det samme har i øvrigt spidskandidaten ved det seneste valg, Børge Knudsen, oplyser Marianne Tøttrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce