Annoncørbetalt indhold

Stenalderkost - en sund madtrend

Annonce

Denne artikel er sponsoreret

Stenalderkost er blevet en af de førende trends indenfor madlavning. Men hvad er det egentlig? Jo, stenalderkost - også kaldet palæo - bygger på ideen om, at vi skal spise som vores forfædre gjorde, for det er kroppen bygget til. Det vil sige, at man skal undgå forarbejdede fødevarer og holde sig til ”rene” varer som kød, fisk, æg, grønt, bær og nødder. Hvis det lyder som noget for dig, så gå på opdagelse blandt de mange palæo-muligheder i København.

Hvor finder man stenalderkost i København?

Bor du i København og overvejer at dykke ned i palæo-trenden, er der et væld af muligheder. Stenalderkost er nemlig i høj grad et byfænomen, og en del restauranter bygger på principper fra palæo-tanken. Når man leder efter stenalderkost i København, er det godt at finde et kombineret spise- og take away sted, som giver fleksibilitet. Måske er du ude med en veninde og vil gerne bruge god tid på at sidde og sludre over maden, eller måske har du travlt, og det passer dig bedre at snuppe en pakke med lækker stenaldermad med hjem eller tilbage på arbejde, hvis du kun er ude i frokostpausen. Begge dele er muligt. Ikke mindst de sunde to-go måltider og smoothies er populære blandt mange storbymennesker. Alle produkter er lavet af grøntsager, kerner, nødder og bær og sikrer et ordentligt vitamin- og energiboost uden at være proppet med hurtige kulhydrater. Det er derved muligt at finde god og sund stenalderkost i København.

Værd at vide om stenalderkost

Som sagt bygger stenalderkost på nogle helt enkle principper: Spis som vores forfædre og skær alle industrielle og for-producerede fødevarer væk. Tanken bunder i, at vores forfædre i millioner af år gik på jagt for at blive mætte og f.eks. ikke havde adgang til mad fyldt med kulhydrater, som udgør en stor del af den gængse kost i dag. Hvis man spiser stenalderkost, har man en tro på, at kroppen essentielt ikke har udviklet sig meget siden dengang, men stadig er designet til at spise helt simple råvarer.

Hvordan begynder man med at spise stenalderkost?

Start med at åbne dit køleskab og fjern alle forarbejdede produkter såsom dressinger, sodavand og færdigretter. Også brød og kornprodukter skal du gemme langt væk. I stedet skal du fylde køkkenet med kød, fisk, naturligt fedt, fede mælkeprodukter, bær og masser af grøntsager. Det er især kød og grøntsager, der skal give dig energi og holde dig mæt i løbet af en travl dag. Begynd eventuelt med at bytte ud i køleskabet lidt efter lidt, så overgangen ikke bliver for brat, og du kører sur i din nye livsstil efter en uge. Et godt tips er, at når du står i supermarkedet og er i tvivl om en vare, kan du spørge dig selv: ”Var det muligt for mine forfædre at spise det her?”. Hvis svaret er ja, kan du trygt lægge varen i indkøbskurven.

Denne artikel er sponsoreret af PALÆO PILESTRÆDE ApS

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.