Annonce
Viborg

Stig Nilsson er ekspert i strategisk ledelse

Det er knap to år siden, Stig Nilsson etablerede sit eget firma, management.nu

Iværksætter. Efter i mange år at have haft ledende stillinger i store danske virksomheder tog Stig Nilsson for et par år siden en beslutning og startede sit eget firma.

Annonce

For et par år siden tog 56-årige Stig Nilsson en beslutning og startede sit eget firma, management.nu

Stig Nilsson driver sit firma fra privatadressen, men bruger det meste af tiden ude på virksomhederne, hvor han blandt andet hjælper med strategisk planlægning. Foto. Erling Jørgensen

Virksomheden henvender sig til især lederejede virksomheder, hvor Stig Nilsson hjælper med at skabe vækst, udnytte nye muligheder og dermed øget værdi.

Stig Nilsson arbejder både for store og små virksomheder, blandt andet også iværksættere.

Stig Nilsson er en erfaren mand, der har stor indsigt i mange forskellige projekter, processer og kompetencer. Han har blandt andet været udstationeret på flere kontinenter som supervisor på tekniske projekter, har siddet i ledelsen for internationale koncerner og været direktør for en lokal virksomhed med globalt ansvar for udvikling og produktion af delkomponenter til en global industri. Forrige år handlede han så på egne vegne, tog en planlagt beslutning og etablerede sig inden for handlingsorienteret virksomhedsrådgivning og professionelt bestyrelsesarbejde.

Kontoret er indrettet på hjemmeadressen i Viborg. Her foregår det administrative. Kunderne møder Stig Nilsson der, hvor opgaverne er. I deres egne virksomheder.

»Mine øjne er det vigtigste arbejdsredskab. En virksomhed har nemlig - uanset om der er 15 medarbejdere, eller om omsætningen er på 100 millioner kroner årligt - godt af at blive observeret af en udefrakommende. Nye øjne, nye tanker og nye ideer, vil - i de fleste tilfælde - skabe basis for mere vækst, bedre vilkår, bedre aftaler og fremme processen og igen forbedre resultaterne,« siger Stig Nilsson.

Han sigter efter virksomheder, der er ejerledet. Virksomheder, der har lysten, modet og ideerne, men måske mangler kompetencerne eller kapaciteten til selv at komme struktureret videre. Måske er der brug for sparring, nye kræfter og ideer eller måske bare behov for handlingsorienteret rådgivning til at dyrke uudnyttede potentialer blandt medarbejderne, i produktsortimentet eller på markedet.

»Der er utrolig mange aspekter i min værktøjskasse,« lyder det fra Stig Nilsson, der »tager egen medicin« ved løbende at opdatere sin teoretiske ballast med de sidste forskningsresultater og -modeller inden for strategisk ledelse - fordi han ganske simpelt ikke kan lade være.

Annonce

Elsker at skabe vækst

Stig Nilsson er drevet af at være med til at skabe vækst. Han elsker at tilegne sig kundens virksomheds-dna og derfra rådgive, at være handlingsorienteret og hjælpe til strukturerede forandringer og forbedringer.

»Jeg tager kun imod en opgave - en problemstilling, når jeg er sikker på, at jeg kan bidrage med noget. Noget jeg har passion for. Og det behøver ikke være større forandringprojekter og -processer hver gang. Mange virksomheder har store fordele ud af at blive set på med nye øjne,« siger Stig Nilsson og fortsætter:

»Jeg oplever tingene anderledes end de fagfolk, der dagligt arbejder med tingene. Jeg ser virksomheden udefra, og kan - på baggrund af min lange erfaring og praktiske viden i ledelse og udvikling - tilføre nye tanker, nye vinkler og perspektivere problemstillingerne, så dem, der skal udføre forandringerne, selv har skabt et indre billede af målet og resultatet.«

Stig Nilsson har stor erfaring med bestyrelsesarbejde og er certificeret bestyrelsesleder. Han træder gerne ind i virksomheder, hvor han - via en professionel bestyrelsespost - kan bidrage til virksomhedens udvikling og vækst.

»Arbejdet i en bestyrelse kan udføres på mange måder. Men først og fremmest skal det gøres professionelt og målrettet. En bestyrelse må aldrig blive en hyggelig kaffeklub. Her skal der handles. Bestyrelsens opgave er, sammen med virksomhedens ejer og øvrige interessenter, at udvikle og realisere de planer og ønsker, der er vedtaget. Bestyrelsen skal derfor være sammensat, så de samlede kompetencer matcher de krav, der skal indfries, når en virksomhed skal udvikles til næste niveau,« påpeger Stig Nilsson.

Annonce

Iværksættere

Det er ikke kun etablerede virksomheder, Stig Nilsson arbejder med. Han har også fokus på innovative og målrettede personer, der har en drøm om at starte noget op, og som har brug for en sparringspartner.

»De bedste resultater inden for iværksætteri er baseret på gode ideer. Men at være kreativ omkring en produktide betyder ikke altid, at man kan administrere sin virksomhed, lave handlingsplan til banken eller dokumentere ideens potentiale i markedet over for eksterne investorer. Men det er så her, jeg kommer ind i billedet med handlingsorienteret rådgivning og hjælper med processer indenfor salg og input til markedsføring, produktudvikling og produktion, så den nye virksomhed kan flytte sig fra bare at være en ide og en tanke til at blive en kommerciel succes,« siger Stig Nilsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce