Annonce
Kultur

Stine har overtaget familiens spisebord

Stine Højris der går 3.g på Bjerringbro Gymnasium har overtaget familiens spisebord hvorfra hun for tiden går i skole. Privatfoto.
Det at undervisningen foregår over nettet kan give nogle sjove situationer. Det fortæller gymnasieelev Stine Højris om her.

Bjerringbro: 18-årige Stine Højris har fuldstændig overtaget spisebordet i familiens hjem, efter at hun sammen med alle andre gymnasieelever i Bjerringbro, blev sendt hjem forrige torsdag med beskeden om, at skolegang måneden ud skulle foregå digitalt.

- Jeg sidder ved spisebordet hver dag og arbejder, og det flyder med papirer, computer og bøger, fortæller Stine Højris, der går i 3 C på Bjerringbro Gymnasium.

Hun er ikke alene i huset, for resten af familien er også blevet hjemmearbejdende, og Stines far er rykket i kælderen for at få arbejdsro.

Stine Højris mødte op på Bjerringbro Gymnasium torsdag morgen efter at have set statsministerens pressemøde, hvori det blev sagt, at alle uddannelsesinstitutioner lukkede fra mandag.

- Gymnasiet skrev ud samme aften og fortalte os, at vi godt måtte komme i skole torsdag for at få information om, hvordan underviningen ville blive tilrettelagt fremadrettet, og det valgte jeg at møde op til, fordi jeg var noget usikker på, hvordan det hele skulle foregå, fortæller Stine Højris.

Usikkerheden skyldes også at fordi hun går i 3 g skulle hun sammenmed sine klassekammerater netop til at i gang med at skrive SRP - en stor skriftlig opgave.

Annonce
Fordi Stine Højris går i 3.g er hun lige nu i gang med at skrive SRP-opgave. Normalt skal elverne bruge 20 timer på skolen i forbindelse med opgaveskrivningen. Privatfoto

Idræt i nattøj

Her halvanden uge senere er det næsten blevet rutine at al undervisning og vejledning fra lærerne foregår digitalt, men Stine Højris kan alligevel berette om, at det på nogle punkter har virket ganske surrealistisk.

- Allerede fredag lagde vi ud med at have almindelig modulundervisning, og mit første modul var religion, hvor vores lærer blot havde lagt nogle opgaver ud i "Teams", som vi så skulle løse. Dem fik jeg lavet tidligt, men til andet modul skulle vi have idræt, og her blev vi bedt om at øve på en dans, som vi først skulle se på Youtube. Det var altså lidt specielt at stå i sin egen stue og danse helt alene, siger Stine Højris med et smil.

Normalt ville hun have trukket i idrætstøjet og danset sammen med sine klassekammerater i gymnasiets idrætshal, men nu stod hun altså i sit eget hjem, og faktisk havde hun stadig nattøj på.

- På den måde er der en del mærkelige oplevelser. Det er altså også lidt underligt, når man får undervisning af sin lærer, at man kan se hende sidde i sin egen sofa med sin søn hoppende rundt i baggrunden. Det er et helt andet miljø, man får indblik i, siger Stine Højris.

Savner skolen

I denne uge er hun gået i gang med sin SRP, og det foregår også alt sammen på nettet.

- Opgaven skal afleveres den 27. marts, og oprindeligt var der et krav om, at man som SRP-skrivende skulle sidde mindst 20 timer på skolen og skrive. Det et selvfølgelig blevet slettet, og vores vejledning forgår selvfølgelig også over nettet, siger Stine Højris, der dog finder det specielt at skulle holde telefonmøder med sin lærer.

- Det hele skal forklares ekstra nøje, for man kan jo ikke bare lige pege på noget og sige, det er det her, jeg mener, siger hun.

Selv om det naturligvis kan være rart at man kan planlægge sin dag lidt mere frit end normalt og eksempelvis beholde sit nattøj på, så savner Stine Højris allerede det at gå i skole på normal vis.

- Jeg har altid været ret glad for rutinen med at gå i skole og være sammen med mine venner og skolekammerater, og det er hårdt, at vi nu sidder hver for sig og kæmper, uden at have mulighed for at mødes, siger Stine Højris, der selv har valgt at hun vil undgå mest mulig kontakt med andre, så længe Corona-krisen står på.

- Jeg vil selv gerne undgå at være årsag til at smitten ud-breddes, og derfor mødes jeg helle ikke med venner, selvom vi er færre end 10, siger Stine Højris, der i stedet for fordyber sig i sin SRP, som handler om digteren Yahya Hassan.

Alt forgår over nettet - også alle samtaler med lærere i forbindelse med opgaveskrivning. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Betinget fængsel til 31-årig hash-pusher

Viborg FF For abonnenter

Tidligere Viborg-spiller: Spændende med et miljøskifte

Annonce