Annonce
Rund om Viborg

Stoholm-ejendom skal med i boligområde efter 13 år

Sådan så det ud i 2004, før Birkegården blev udbygget i højden, og dengang Fjends Kommune ville ekspopriere nabohuset Søndergade 23 (forrest i billedet) for at kunne udbygge centret. Arkivfoto: Jens Frandsen

I forbindelse med udbygningen af Ældrecenter Birkegården i Stoholm lagde Fjends Kommune i 2004 an til en ekspropriation af naboejendommen Søndergade 23. Ekspropriationen blev ikke til noget, men man nåede at ændre ejendommens lokalplanstatus til "

Stoholm: Sporene efter en næsten-ekspropriation af en privat ejendom i Stoholm skal nu fjernes helt. Teknisk udvalg har nemlig besluttet at aflyse en del af lokalplan 3D.03.03 , som gælder for en række ældreboliger og selve Ældrecenter Birkegården på området på hjørnet af Søndergade og Anlægsgade, og den beslutning er sendt i høring, som slutter den 13. september.

Aflysningen af lokalplanen skal ændre lokalplanstatus for ejendommen Søndergade 23, som er nabo til Ældrecenter Birkegården. I 2004 lagde Fjends Kommune nemlig an til at ekspropriere ejendommen for at få plads til at udvide Birkegården. Ejerne af huset var dog ikke indstillet på at sælge, og efter en del debat opgav kommunalbestyrelsen i Fjends i sidste øjeblik at gennemføre ekspropriationen. Og i stedet besluttede man at udbygge Birkegården i højden, så ældrecentret, som den står i dag, er opført i to etager, og nabohuset stadig står stadig.

Inden man opgav ekspropriationen, nåede kommunalbestyrelsen dog at gøre så meget klar til at udbygge ældrecentret langs jorden, at man den 11. august 2004 vedtog lokalplanen 3D.03.03 for at gøre klar til udvidelsen og ændringerne på Birkegården. Og selvom man altså gik bort fra at ekspropriere, blev lokalplanen for Søndergade 23 aldrig ændret.

Annonce

Første gang i 2009

Ejerne anmodede første gang om at få husets status ændret fra "offentlige formål" til "boligområde" i februar 2009. Nu har ejerne henvendt sig igen, og denne gang er man klar til at ændre lokalplanen.

- Vi er glade for at kunne træffe denne beslutning, så de får deres hus tilbage, og det så ikke længere er en del af en plan. Det har ikke været af ond vilje, at det ikke er sket ved den tidligere henvendelse, men den er blevet parkeret, men nu bliver det altså effektueret, og ejerne får deres ønske opfyldt, siger Johannes Vesterby (V), der er formand for teknisk udvalg.

Forvaltningen vurderer, at der ikke er grund til at beholde ejendommens status som underlagt kommunale formål, når kommunen ikke har intentioner om at overtage ejendommen. Desuden er kommunen forpligtet til at overtage ejendommen, og det er ikke hensigtsmæssigt, vurderer forvaltningen.

Ejerne har i henvendelsen til kommunen påpeget, at husets status i lokalplanen er uheldig, den dag man ønsker at sælge huset, for det nedsætter ejendommens værdi.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce