Annonce
Sport

Stoholm fritstiller Ryan Zinglersen efter nedrykning

Ryan Zinglersen skal alligevel ikke være træner for Stoholm-Viborg. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Ryan Zinglersen skal alligevel ikke være træner for Stoholm-Viborg. Nedrykningen til 2. division betyder, at klubben fritstiller trænerprofilen og skal have fundet et alternativt trænersetup.
Annonce

Stoholm: Håndboldherrerne fra Stoholm-Viborg skal alligevel ikke trænes af den erfarne træner Ryan Zinglersen i næste sæson.

Nedrykningen til 2. division betyder, at klubbens bestyrelse har valgt at fritstille Ryan Zinglersen fra den aftale, som ellers var på plads.

- Det er logisk, at Ryan er for dygtig til at skulle ned i 2. division. Han havde tilbud fra både ligaen og andre klubber i 1. division, så vi er selvfølgelig med på at fritstille ham på grund af nedrykningen, siger sportschef Carsten Andersen.

Tirsdag aften var der møde i bestyrelsen og med spillerne. Her var stemningen helt naturligt præget af nedrykningen, som kommer efter en forår, hvor der ellers har blæst positive vinde over Stoholm resultatmæssigt, og hvor der er brugt megen energi på at forberede en ny sæson, hvor man indtræder i et samarbejde med Viborg HK.

- Det er lidt hårdt. Vi havde rigtig mange ting på plads, og nu skal vi begynde forfra. Vi skal have fundet en trænerkonstellation. Allan Kjær er fortsat med, men vi skal have fundet ud af, hvordan vi får det hele strikket sammen. Det er slet ikke færdigplanlagt endnu, siger Carsten Andersen.

- Der er krisestemning lige nu, men der var også enighed om, at det handler om at kæmpe for at samle det hele lidt sammen, så vi kan komme til at spille om de sjove pladser i 2. division i næste sæson.

Annonce

Skal virkelig i arbejdstøjet

Intentionen er at samle et hold, som er stærkt nok til at rykke tilbage i 1. division, men Carsten Andersen tør ikke melde en decideret målsætning ud, før han får samling på spillertrup og trænerpost.

Næsten hele Stoholm-truppen havde givet håndslag på at fortsætte i klubben i 1. division. Nedrykningen giver en helt ny situation, og spillerne blev på tirsdagens møde bedt om at tænke over fremtiden.

- Det er helt fair, at nogle af spillerne nu skal vurdere andre tilbud også. Det er sådan, det er, og jeg bliver hverken sur eller skuffet, hvis nogle nu vil spille et andet sted. Sådan er vilkårene, når vi selv dummer os og ryger ud, siger Carsten Andersen, som glæder sig over, at eksempelvis en rutineret spiller som anfører Per Ryberg allerede har sagt, at han fortsætter i klubben trods nedrykningen.

Udover spillersiden skal sportschefen også finde ud af, hvordan holdet skal ledes i næste sæson.

- Heldigvis har vi vores cheftræner fra denne sæson, som gerne vil fortsætte på en eller anden måde. Vi har endnu ikke snakket sammen om selve setuppet, for så langt er vi ikke nået. Nu har vi en pokalkamp i næste uge, men efter den og frem til den 28. maj, hvor vi begynder sommertræningen, skal vi have styr på, hvordan setuppet skal være, siger Carsten Andersen, som trods nedrykningen er meget tilfreds med det arbejde, som Allan Kjær har udført - og derfor håber sportschefen meget på, at han vil fortsætte på cheftrænerposten.

- Han har gjort det rigtig flot. Det er ikke hans skyld, at vi er rykket ned, da han har gjort det over al forventning. Han har fået spillerne til at gøre gode ting i løbet af sæsonen. Han startede under svære vilkår, men fik det vendt. Vi underpræsterede så i to kampe mod Roskilde, og det er i mine øjne ikke trænerens skyld. Han har virkelig kæmpet og gjort alt - det var spillerne, som underpræsterede så det klaskede i de kampe, siger han.

- Jeg har fuld tiltro til Allan, hvis han vælger at give den en skalle og blive cheftræner igen. Men det er endnu ikke snakket igennem med ham, siger Carsten Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce