Annonce
Rundt om Viborg

Stoholm håber på lokal udviklingsplan

Susannne Bak (i midten) viser Landstriktsudvalget rundt, da årets lokalområde skulle udpeges i 2018. Det er netop det udvalg, der udpeger de landsbyer, der skal have lavet en udviklingsplan. En plan som man ønsker i Stoholm. Arkivfoto: Morten Pedersen.
Stoholm Borgerforening vil i løbet af 2020 arbejde for, at Stoholm også får en udviklingsplan.

Stoholm: Stoholm skal have en udviklingsplan. Sådan lyder et af ønskerne for året fra Stoholm Borgerforening.

- Stoholm har jo ingen udviklingsplan, som det er nu, og borgerforeningen er ret nydannet, så vi synes, der er behov for en strategi for, hvor vi gerne vil hen som by, siger formanden for borgerforeningen, Susanne Bak.

På initiativ af byrådets landdistriktsudvalg har Viborg Kommune lavet udviklingsplaner i samarbejde med en række større og mindre byer. I de første to runder var Løvel, Løvskal, Ørum, Vejrumbro, Hjarbæk-Vorde, Skals, Mønsted og Frederiks med. Og i øjeblikket er fem landsbyer i Viborg Kommune, nemlig Rødding, Vammen, Låstrup, Sparkær og Ravnstrup i gang med at lave udviklingsplaner i samarbejde med kommunen. Planerne skal fastlægge rammerne for og ønskerne til den lokale udvikling i de kommende år, uanset om det er nye fælles bygninger, natur, byggegrunde eller nye måder at samarbejde på, som landsbyerne ønsker sig af fremtiden.

- Vi håber at komme med i næste runde, så det er en af de ting, vi vil arbejde på i løbet af året, siger Susanne Bak.

Annonce

Skole og samarbejde

Også skolestrukturdebatten bliver en af årets store punkter for blandt andet borgerforeningen, der er med i den arbejdsgruppe, der arbejder hen mod at få bygget en helt ny skole i byen.

Derudover skal der i 2020 være fokus på samarbejdet mellem foreningerne i Stoholm, og desuden skal borgerforeningens nye infoskærm, der er placeret i vinduet mellem fotograf Niels Thomsen og Estate Mæglerne på Vestergade i Stoholm, også op og køre, oplyser Susanne Bak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce