Annonce
Rundt om Viborg

Stoholm IF blev reddet på målstregen

Stoholm IF, der blandt andet står bag den årlige Fjends Julecup, hvor billedet her er fra, er klar til at fortsætte efter en ekstraordinær generalforsamling. Arkivfoto: Morten Dueholm
Bestyrelsen for Stoholm IF er efter en ekstraordinær generalforsamling mandag aften nu fuldtallig, og foreningen kan fortsætte.

Stoholm: "Foreningen er reddet!" Sådan lød det gode budskab på Stoholm Idrætsforenings Facebook-side mandag aften efter en ekstraordinær generalforsamling i klubhuset i Stoholm Fritids- og Kulturcenter.

På dagsordenen var kun to punkter. Valg til bestyrelsen og derefter nedlæggelse af foreningen. Heldigvis kunne man droppe at gå til punkt 2, da det lykkedes at finde det manglende bestyrelsesmedlem og to suppleanter, så foreningen kan stille med en fuldtallig bestyrelse i det kommende år og nu få konstitueret sig i henhold til vedtægterne. Bente Jeppesen meldte sig klar til at tage en tørn og kom med i bestyrelsen, og som suppleanter kunne man byde Louise Nygaard Pedersen og Jeanet Egebæk velkomne.

- Så længe vi ikke kan konstituere os, så skal vi jo indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, og kan vi ikke stille et fuldt hold i henhold til vedtægterne, så kan en nedlæggelse jo blive konsekvensen, sagde Jane Østergaard, der er formand for Stoholm IF, om situationen i sidste uge.

Her forklarede hun også, at hun og de øvrige siddende medlemmer af hovedbestyrelsen allerede havde været omkring deres egne netværk for at finde de manglende bestyrelsesmedlemmer, men at det havde ikke båret frugt. Men det lykkedes altså at få det hele til at gå op mandag aften.

Annonce

Godt for hele byen

Redningen af Stoholm IF har betydning for hele byen, siger Susanne Bak, der er formand for Stoholm Borgerforening.

- Det er en forening med rigtig mange medlemmer, så det har stor betydning at foreningen kan fortsætte, og det er godt, at der er folk, der stepper op, når det virkeligt gælder. Det er vigtigt for Stoholm, at alle foreningerne fortsætter, og at vi ikke kommer dertil, hvor foreninger må nedlægge sig selv, fordi der mangler frivillige. Også for Stoholm Borgerforening, er det vigtigt, fordi vi samarbejder på flere måder med idrætsforeningen, med halbestyrelsen og handelsstandsforeningen, så der ville jo mangle et ben, hvis idrætsforeningen måtte nedlægge sig selv, siger Susanne Bak.

Hun tilføjer også, at Stoholms størrelse måske er medvirkende til, at man kan have svært ved at finde de frivillige.

- Når man bor i en landsby med 500 indbyggere, så ved alle, at der skal ydes en indsats for at tingene kan fungere. I lidt større byer som Stoholm er det nemmere at tænke, at det er der nok andre, der tager sig af, siger hun.

Stoholm IF har omkring 750 medlemmer, og er organiseret med tre afdelinger for henholdsvis fodbold, håndbold og atletik. De respektive formænd for de afdelinger sidder så i hovedbestyrelsen sammen med fire egentlige hovedbestyrelsesmedlemmer: formand, næstformand, kasserer og et bestyrelsesmedlem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Margrethe sejler igen

Annonce