Annonce
Rundt om Viborg

Stoholm-kryds er klart med asfalt til ferien

Efter planen er der kommet asfalt på krydset mellem Søndergade, Østergade, Nørregade og Vestergade i uge 42. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Projektlederen for områdefornyelsen i Stoholm forventer, at krydset mellem Søndergade, Vestergade, Nørregade og Østergade er asfalteret inden uge 42.

Annonce

Stoholm: Stoholms store kryds, hvor Søndergade, Nørregade, Østergade og Vestergade mødes, skal efter planen være færdigt med ny asfaltbelægning inden efterårsferien i uge 42. Det forventer projektlederen for områdefornyelsen, Benny Christensen fra Viborg Kommunes planafdeling i teknik- og miljøforvaltningen.

I Stoholm er man i gang med den store områdefornyelse og i samme ombæring separeres kloakkerne, så regnvand og spildevand kommer hver for sig. Kloakarbejdet begyndte i Nørregade i juni, og efter sommerferien har man bevæget sig ned ad Vestergade, der er af samme grund har været spærret af. Men nu lysner det altså for den ende af Vestergade.

- Overordnet set holder tidsplanen. Vi bytter rundt på nogle af tingene, for at der skal være færrest mulige gener, men tidsplanen holder, og vi forventer lige nu, at der er kommet asfalt i krydset, og at det er åbent igen i uge 42, siger Benny Christensen.

Derefter er det planen, at man går i gang med kloakkerne i den modsatte ende af Vestergade - altså ved Rema 1000 og Carlsbergvej.

Annonce

P-plads spærres

Desuden skal man i gang med den parkeringsplads, der ligger bag Kornblomsten, og det vil medføre nogle gener, forudser Benny Christensen.

- Parkeringspladsen vil i en periode være spærret af, og det giver nogle udfordringer i forhold til beboerne og i forhold til at finde en parkeringsplads. Desuden vil det være uundgåeligt, at der er udfordringer i forhold til at få leveret varer til blandt andet slagterne og Kornblomsten. Men det ser vi på efterhånden, som udfordringerne opstår. Vi er opmærksomme på, at det skal gennemføres med så få gener som muligt, og det er entreprenøren også, siger Benny Christensen.

Efterårsvejret er efterhånden begyndt at ligne det sædvanlige danske efterårsvejr med masser af regnbyger, og det vil også kunne få en effekt på områdefornyelsen.

- I forhold til at lægge asfalt og overfladebelægning, så vil vi blive drillet af vejret, hvis der er regn og fugt. Det er der ingen tvivl om, siger Benny Christensen.

Den igangværende kloakseparering er en forløber for selve områdefornyelsen i Stoholm, som der samlet er afsat godt otte millioner kroner til. Fornyelsen vil resultere i skiftende, farvede belægninger i asfalten, torvemiljøer bag Kornblomsten og ved Kronjylland-bygningen og i sidste ende også omlægning af trafikken, så den tunge trafik kommer uden om midtbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce