Annonce
Rundt om Viborg

Stoholm Slagter i spil til fornem pris

Stoholm Slagter er i spil til Slagterprisen 2018, og slagtermester Bjarne Lausen (billedet) og slagermester Réné Madsen skal onsdag præsentere butikken for en jury i København. Arkivfoto: Preben Madsen

Stoholm Slagter er blandt otte nominerede til at få slagterfagets fornemste pris - Slagterprisen 2018 - der uddeles til efteråret. Onsdag skal butikken præsenteres for juryen i København.

Stoholm/Viborg: Onsdag den 2. maj bliver en ganske særlig dag for Stoholm Slagter. Her skal slagtermestrene Bjarne Lausen og René Madsen nemlig præsentere deres butikker i henholdsvis Viborg og Stoholm for en jury i Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København.

Stoholm Slagter er nemlig blevet indstillet til slagterfagets fornemste pris "Slagterprisen 2018", og det er slagtermester Bjarne Lausen hos Stoholm Slagter i Stoholm glad for.

- Vi har selv sendt indstillingen ind med en lille video, men det er da dejligt, at vi er blevet udvalgt til at gå videre til kvalifikationsrunden, og at der er nogen, der syntes, at det ikke er helt skidt, det vi går og laver. Men vi er ikke i finalen endnu, og det er der, det bliver rigtigt sjovt, siger Bjarne Lausen.

De otte butikker har et kvarter til at præsentere sig selv for juryen under besøget hos Landbrug & Fødevarer onsdag. Stoholm Slagter er klar med videoer fra butikkerne i både Stoholm og Viborg, og så fortælles der om produkterne i slagterbutikken i Stoholm, og hvad man i øvrigt går og laver, som Bjarne Lausen udtrykker det. Og så har man selvfølgelig også smagsprøver med til juryen.

Stoholm Slagter har høstet mange priser for sine spegepølser og hjemmelavede grillpølser. Arkivfoto: Morten Dueholm

Tre udvælges

Formålet med slagterprisen, der uddeles af Landbrug & Fødevarer, er at anerkende de slagtere, der udvikler og højner slagterfaget til glæde for kunderne og hele branchen.

Alle landets slagterbutikker kan indstilles, og juryen fra Landbrug & Fødevarer har vurderet årets indstillede butikker i forhold til indstillingskriterierne. For at blive indstillet til prisen skal slagterne vise fokus på basishåndværket, råvaren og kvaliteten i råvaren, og samtidig skal de kunne rådgive kunderne og ikke være bange for at afprøve nye og innovative ideer indenfor kødverdenen.

Otte af de oprindeligt indstillede slagterbutikker er ud fra de kriterier udvalgt til at skulle præsentere sig nærmere for juryen i København onsdag. Efter præsentationen udvælger juryen tre butikker, der går videre som nominerede til Slagterprisen 2018. De tre finalister offentliggøres ultimo maj, og selve slagterprisen overrækkes ved Fødevaredagen den 9. oktober 2018. Inden da har juryen også været på uanmeldte besøg hos de tre finalister.

Annonce
Viborg For abonnenter

Roede knap 2000 kilometer på russiske floder og i Det Kaspiske Hav i specialbygget båd: Thomas Frank vil bevise, at der er en anden fortælling om vikingerne, end den man kender

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112 For abonnenter

Antallet af indbrud falder og falder i de officielle tal - men hos lokalpolitiet synes man, at det går den modsatte vej

Viborg For abonnenter

Klubben, der ikke skulle lukke alligevel: - Jeg var klar til at kæmpe til det sidste

Viborg

SVIF lukkede serie 6 med maner: Gamle legender indtog banen i festligt farvel

Rundt om Viborg

En del af arven gik til en koncert med Johnny Reimar: Der var dansktop-fest på plejecentret

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Rundt om Viborg For abonnenter

Borgerne har gjort et kedeligt område til en aktivitetspark: Nu skal alle herlighederne vises frem

Rundt om Viborg

Poul blev kåret som "årets helt" af borgerforeningen

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Sygeplejersker redder pensionspenge: Aktier i Viborg-virksomheden Genan solgt

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Erhverv

Skal der bygges mere: Omstridt lokalplan for Kærvænget sendes nu i offentlig høring

Viborg FF For abonnenter

18 år, superligaspiller og på ungdomslandsholdet - men Viborg FF-teenager har ambitioner om meget mere

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Annonce