Annonce
Rundt om Viborg

Stoholm Station er nævnt i nyt trafikudspil

Stoholm Station nævnes i infrastrukturudspillet "Danmark Fremad" som en af en række stationer, hvor der muligvis skal laves forbedringer. Arkivfoto: Morten Dueholm
Stoholm Station er en af en række togstationer, som står til et samlet løft for 250 millioner kroner i regeringens nye infrastruktur-udspil.

Stoholm: Stoholm Station er en af en række konkrete togstationer, der er nævnt i det infrastrukturudspil "Danmark fremad", som regeringen lancerede på et pressemøde torsdag middag.

Med udspillet vil man blandt andet bruge i alt 250 millioner kroner på at skabe liv på togstationer landet over. Det indebærer ifølge udspillet, at stationsbygningerne skal aktiveres og sættes i stand, og belysning på perroner, gangtunneller og -broer skal forbedres. Generelt skal stationerne være mere trygge at færdes på.

Regeringen peger på en række konkrete "mulige stationer hvor der kan skabes liv". De findes særligt uden for de store byer og fremstår i dag nedslidte og utidssvarende, men nu skal de istandsættes, så der kan skabes liv. Blandt de stationer er Stoholm Station.

Og det glæder formanden for Stoholm Borgerforening, Susanne Bak.

- Stationen ligger i den ene ende af byen og er placeret, hvor der kan godt virke lidt øde og mørkt. Selvom der også er boliger, er der udsigt til den forladte foderstofbygning overfor, så her kunne man godt bruge mere lys. I Gyngemosen på den anden side af stationen, som mange går igennem til og fra stationen, kan man også her godt bruge mere lys. Selvom parken har fået en større ansigtsløftning, siger Susanne Bak.

Hvad der præcist skal ske i Stoholm og andre steder fremgår ikke, og med ordvalget "Mulige stationer, hvor der kan skabes liv" så har man jo ikke lovet bestemte midler til bestemte stationer.

Annonce

DSB afventer

Stationsbygningen i Stoholm har jo som bekendt været tæt på at blive revet ned i slutningen af 2019, men står der endnu, da en gruppe lokale fik udskudt DSB´s planlagte nedrivning, så man kunne finde ud af, hvad man kunne bruge bygningen til og finde pengene til at bevare og drive den.

Det projekt var dog tæt på at være opgivet, da man savnede lokal opbakning til projektet, oplyste talsmanden for gruppen Nyt Liv i Stoholm Station, Finn Godrim i november - en måned efter at gruppen havde fået fristen til at finde finansiering med videre forlænget til 1. februar i år.

Niels Dam, der er chef for DSB Bygherre & Entreprise, som har med stationsbygningen i Stoholm at gøre, konstaterer over for folkebladet, at man nu vil se det nye udspil an.

- Det lader ikke til, at de lokale kæfter kan få det til at hænge sammen i forhold til stationsbygningen i Stoholm. Men lige nu afventer vi nærmere omkring regeringens udspil og den nye pulje. Det er jo interessant, men det er et politisk udspil, og det er ikke på plads, hvordan vi skal udmønte det, siger Niels Dam til folkebladet.

Også Bjerringbro Station er i øvrigt på listen over stationer, hvor der muligvis skal skabes nyt liv, og også her henviser Niels Dam til, at man afventer yderligere udmøntning, før man ved om og hvordan den nye pulje kan få effekt der.

Folkebladet har kontaktet Finn Godrim, men det er ikke lykkes at træffe talsmanden for en aktuel kommentar.


Stationen ligger i den ene ende af byen og er placeret, hvor der kan godt virke lidt øde og mørkt. Selvom der også er boliger, er der udsigt til den forladte foderstofbygning overfor, så her kunne man godt bruge mere lys.

Susanne Bak, formand for Stoholm Borgerforening.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce