Annonce
Sport

Stoholm stjal Fjends Cup-sejren i overtiden: Vidste vi kun skulle bruge én kontrachance

Stoholm endte med pokalen, men spillemæssigt havde holdet det svært i Fjends Cup-finalen. Foto: Danni Kristensen
Der stod Skals på hele Fjends Cup-finalen, men i overtiden slog Stoholm til og sikrede sig titlen for andet år i træk.
Annonce

Fodbold: Stoholm IF kan for andet år i træk juble over, at klubben har vundet det, som på egnen kaldes "serieholdenes Champions League" - Fjends Cup.

Men skulle hæderen og de flotte pokaler være fordelt efter spil og chancer, så skulle det have været finalemodstanderen Skals, som skulle have haft dem med hjem.

Der stod nemlig Skals på stort set hele årets Fjends Cup-finale, som blev afviklet i strålende sommervejr foran et rekordstort publikum på 405 betalende tilskuere, som tilmed sørgede for mere eller mindre at tørlægge hele øl- og sodavandslageret i Sparkær.

Finalen var ikke ligefrem nogen sprudlende affære, men det var Skals, som dominerede kampen og ville mest offensivt, men Stoholm først og fremmest sørgede for en solid defensiv.

Der gik en lille halv time inden chancerne begyndte at komme, men så kom de tilmed også i hurtigt tempo.

Jublen var stor efter finalesejren på 1-0 - en sejr, som først blev sikret i overtiden. Foto: Danni Kristensen

Stoholm-keeperen måtte på arbejde et par gange, mens Skals også ramte overliggeren to gange indenfor et minut.

Stoholm havde også en enkelt god mulighed, men det var det forsvarende mesterhold, som kunne være mest tilfreds med at gå til pause med 0-0.


Jeg havde været kæk og sagt til Thomas Christophersen (Skals-træner, red.), at vi jo kun skulle bruge en kontrachance - og den fik vi

Jesper Lindegaard, Stoholm-træner


Anden halvleg var også lidt af en spillemæssig dødsejler, men med Skals i den altdominerende rolle. De grønklædte var dog langtfra skarpe i afslutningerne, og dermed levede kampen videre.

Som halvlegen skred frem begyndte blottelserne at komme i Skals-defensiven. Stoholm havde tilløb til et par fine kontraer, men det var først da stadionuret havde rundet de 90 minutter, at afgørelsen faldt.

Skals var i store perioder klart bedst og burde have afgjort kampen til egen fordel. Foto: Danni Kristensen

Skals blev fanget langt fremme på banen. En Stoholm-spiller leverede et flot ryk og serverede bolden for fødderne af Heine L. Kristensen, som kunne afgøre Fjends Cup-finalen med en simpel scoring tæt under mål.

Skals satsede, hvilket blot gav Stoholm endnu en stor chance, men det blev ved 1-0 til Stoholm, som dermed forsvarede titlen i den prestigefyldte serieholdsturnering.

Annonce

Havde været kæk

Det gav masser af jubel og champagnesprøjt hos de hvidklædte, og holdets træner Jesper Lindegaard kunne altså for andet år i træk glæde sig over, at Stoholm kan gå ind til efterårsturneringen med en frisk turneringssejr i hukommelsen.

- Oplevelsen her er jo mindst ligeså god som sidste år, hvor Skals også havde os i sækken i finalen. Det havde de også i år, men jeg havde været kæk og sagt til Thomas Christophersen (Skals-træner, red.), at vi jo kun skulle bruge en kontrachance - og den fik vi, sagde Jesper Lindegaard, som faktisk mente, at Stoholm en tand tidligere fik en kontrachance, hvor der fejlagtigt blev dømt offside.

Stoholm-træner Jesper Lindegaard erkendte, at Skals havde chancer til at vinde, men vidste, at Stoholm blot skulle bruge den rigtige kontrachance for at vende billedet. Foto: Danni Kristensen

- Skals havde da også chancerne, og de kunne jo bare have afgjort det. Men sådan er fodbold, sagde Stoholm-træneren, mens spillerne omkring ham sprøjtede med champagne til tonerne af "We are the champions".

For ham er Fjends Cup en god måde at motivere spillerne på, og sidste års sejr gav helt sikkert holdet et boost, som har givet serie 2-holdet en rigtig flot sejrsstime.

Han ved dog ikke, hvad der venter holdet i serie 2 i efteråret, men til Fjends Cup har holdet vist, at holdet både kan spille fint, men også er i stand til at vinde kampe, hvor spillet ikke sidder i skabet.

Stoholm vandt Fjends Cup for andet år i træk. Foto: Danni Kristensen
Skals-spillerne var tydeligvis skuffede over, at det ikke blev til en sejr. Foto: Danni Kristensen
Jublen var stor blandt Stoholm-spillerne. Foto: Danni Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF-anfører glad for ekstra præstationspres - nu er der ingen undskyldninger

Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Annonce