Annonce
Rundt om Viborg

Stoholms stationsbygning slår dørene op

Der er åbent hus i stationsbygningen i Stoholm på søndag forud for et borgermøde om bygningens fremtid i næste uge. Privatfoto
Der afholdes åbent hus i form af "Jul på Stationen" i Stoholms nedrivningstruede stationsbygning i den kommende weekend, så man kan bese huset indefra, inden der holdes borgermøde om husets fremtid i næste uge.

Stoholm: Man kan komme indenfor og se nærmere på Stoholms nedrivningstruede stationsbygning i den kommende weekend. Her holdes der åbent hus i form af "Jul på Stationen", så Stoholm-borgerne får en chance for at se huset indefra, inden der er borgermøde om husets fremtid onsdag den 11. december. Det er ikke kun julegaveindkøb, der vil give anledning til decembertravlhed hos folkene i "Projektgruppen Stoholm Station". Julemåneden bliver rig på initiativer fra gruppen, der skal nå at finde en bæredygtig løsning for Stoholms historiske stationsbygning, som DSB truer med at rive ned i begyndelsen af det nye år. Nedrivningen skulle være iværksat mandag i sidste uge, men da Stoholm-borgere var mødt frem ved stationen, og da over 600 havde skrevet under på en protest mod nedrivningsplanerne, udskød DSB nedrivningen til den 13. januar, så Stoholm-borgerne har mulighed for at finde en finansiering og en fremtidig brug af bygningen.

På søndag den 8. december er der så åbent hus til arrangementet ’Jul på Stationen’ i den gamle stationsbygning, som projektgruppen fik udleveret en nøgle til i den forgangne uge.

- Det er en unik mulighed for at se stationen indefra, man kan få stillet sin nysgerrighed og få et godt udgangspunkt for dialog til borgermødet 11. december, hvor byens borgere skal lægge den endelige plan for stationens redning, lyder det fra projektgruppens talsmand Finn Godrim i en pressemeddelelse.

Annonce

Travlt men ikke umuligt

Til åbent hus-arrangementet vil der være en udstilling om husets historie, mens flere af byens lokale mesterbagere vil sælge kage til fordel for stationsinitiativet.

Siden mandag morgen, hvor de lokale altså forhindrede nedrivningen af stationen, er der blevet indledt en dialog med DSB om stationens fremtid. DSB skønner, at en istandsættelse af stationen vil koste mellem to og tre millioner kroner, og med den stramme tidsfrist oven i er der altså pres på for at finde en bæredygtig løsning på stationens fremtid.

- Vi har travlt, men det kan sagtens lade sig gøre. Vi mærker en utrolig opbakning fra byens borgere, og flere lokale håndværkere har allerede tilkendegivet, at de gerne på frivillig basis vil give en hånd med bygningens istandsættelse, siger Finn Godrim.

Man kan inspicere stationsbygningen fra klokken 10-13 på søndag den 8. december. Borgermødet onsdag aften holdes i Stoholm Fritids- og Kulturcenter, og det er fra klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce