Annonce
Bjerringbro

Stolt Due Jensen: En stor dag for byen og for mig

Borgmester Ulrik Wilbek og æresborger Niels Due Jensen tog tirsdag eftermiddag det første spadestik til Bjerringbros nye plads. Foto: Morten Pedersen
Sammen med borgmester Ulrik Wilbek tog Niels Due Jensen første spadestik til det nye rekreative område i Bjerringbro, der er opkaldt efter ham selv.

Bjerringbro: Det var en stor dag for alle, både borgmesteren, bychefen og ikke mindst Niels Due Jensen, da spaden, på symbolsk vis, blev sat i jorden for at markere, at nu starter arbejdet med at fornye Niels Due Jensens Plads.

Kunsten i den gamle bypark er så småt ved at blive flyttet, og inden for den næste uge til 14 dage ruller gravemaskinerne ind for at påbegynde det store arbejde med at gøre den grønne ø i Bjerringbros bymidte til en imødekommende rekreativ plads for både unge som gamle.

Men inden da var borgere inviteret til at opleve det første spadestik, som blev udført i fællesskab af borgmester Ulrik Wilbek og æresborger i Viborg Kommune, Niels Due Jensen.

Begge indledte de med at sige et par ord:

- Det er en stor dag for Bjerringbro og for Viborg Kommune. Det er et af de helt store projekter, vi nu går i gang med, og håbet er, at folk vil valfarte til Bjerringbro for at se pladsen, sagde borgmesteren, der selv har haft en finger med i spillet vedrørende pladsens udformning.

- Og så glæder jeg mig over, at vi med den nye plads fremadrettet undgår, at folk bliver olympiske mestre i 400 meter hæk, tilføjede Wilbek spøgefuldt og hentydede til problematikken omkring, hvordan Byhaven altid har været svær at finde ind til på grund af de store bøgehække.

- Så havde I gjort regning uden vært, så lad os sende Grundfos-koncernen en venlig tanke og være glade for, at de stadig føler, det er vigtigt at deltage i udviklingen af Bjerringbro.

Niels Due Jensen, æresborger i Viborg Kommune

Ingen projekt uden Grundfos

Niels Due Jensen kunne tilføje, hvor berørt og stolt han er over udsigterne til, at pladsen bliver til virkelighed, og hvor glad han har været for at kunne udtrykke sin holdning til pladsens indretning:

- Det har været af stor betydning for mig, at pladsen bliver hyggelig, og ikke mindst at børnene må finde stedet som en fantastisk oplevelse med masser af vandelementer, og så er jeg glad for, at drømmen om et "pumpehus" går i opfyldelse, for sådan en plads som denne ville ikke fungere uden et rensningsanlæg og gode grundfospumper, sagde Due Jensen med et glimt i øjet.

Han var heller ikke sen til at minde borgmesteren om, at uden Grundfos var dette projekt ikke blevet til noget.

- Så havde I gjort regning uden vært, så lad os sende Grundfos-koncernen en venlig tanke og være glade for, at de stadig føler, det er vigtigt at deltage i udviklingen af Bjerringbro, sagde Niels Due Jensen og antydede efterfølgende, at man godt kunne regne med, at den store virksomhed også ville gøre sig gældende i nogle af de andre store projekter inden for helhedsplanens regi.

Godt 100 mennesker var mødt frem for at overvære begivenhederne og efterfølgende få sig et stykke kage og en kop kaffe, og en af dem var Svend Sørensen, der næsten bor dør om dør med pladsen.

Han var ganske tilfreds med udsigten til forandring:

- Den gamle byhave har set sådan her ud i mange år, og det gør ikke noget, at der sker noget nyt, sagde han, der også var glad for, at Grundfos også havde valgt at støtte op om dette projekt.

Som en sidste symbolsk handling inden den officielle del af arrangementet var slut, blev det eksisterende springvand slukket. Om kort tid pilles det ned, men erstattes af en mængde nye elementer, hvor vand også vil være et gennemgående tema.

For Niels Due Jensen var det en stor dag, og han virkede frisk.
En hel del borgere var mødt frem for at opleve spadestikket - det gjaldt også Svend Sørensen, der bor tæt på pladsen.
Heldigvis viste vejret sig fra sin gavmilde side, mens arrangementet stod på, og tilskurne kunne nyde både solen og talerne.
Det er Grundfos, der har doneret de 25 millioner, det koster at forny pladsen, og det fik Niels Due Jensen også mindet borgmesteren om.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce