Annonce
Erhverv

Stolt vinder af DI's praktikpladspris: Vi vil være Danmarks 'cooleste' virksomhed

Jes Munk Hansen, administrerende direktør i Terma, og tre af i alt virksomhedens 26 lærlinge tog tirsdag 13. august stolt imod DI's Praktikpladspris 2019 i Østjylland i den spritnye bygning ved hovedkvarteret i Lystrup. Foto: Jens Thaysen
Dansk Industri uddeler praktikpladsprisen til 25 medlemsvirksomheder i 2019 og 2020 for at sætte fokus på de virksomheder, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte. I Østjylland gik prisen til teknologivirksomheden Terma.

LYSTRUP: Jes Munk Hansen mangler endnu at lære alle kroge at kende i teknologivirksomhed Terma.

Men direktøren, der tiltrådte som topchef hos landets førende leverandør til forsvarsindustrien 1. juni, har allerede et nyt slogan klar.

- Vi vil være Danmarks "cooleste" virksomhed at arbejde for, lød det fra Jes Munk Hansen, da han stod med beviset i hånden på, at Terma er vinder af DI's Praktikpladspris i Østjylland 2019.

Han indrømmede med et glimt i øjet, at sloganet ikke var stemt af med kommunikationsafdelingen. Til gengæld var det velvalgt til lejligheden, ligesom direktøren også hurtigt sendte roserne rundt i hele organisationen.

At Terma er at godt sted at være lærling er trods alt ikke hans værk.

- Anerkendelsen, som vi er stolte af, er resultatet af mange års arbejde, og det ligger dybt i Termas dna og kultur være med til at uddanne fremtidens arbejdskraft. Som hightech-virksomhed har vi mange medarbejdere med stor passion inden for deres felt - for eksempel elektronik og software - og som brænder for at dele viden videre til den næste generation, forklarer Jes Munk Hansen.

Annonce

DI's praktikpladspris 2019

DI Lolland-Falster

Nakskov Mill Foods A/S, Nakskov

DI Bornholm

TITAN Lastvogne A/S, Rønne

DI Fyn

JEROS A/S, Ringe

DI Midt Vest

VM Tarm A/S, Tarm

DI Randers-Norddjurs

DermaPharm A/S, Fårup

DI Roskilde/Køge Bugt

CP Kelco ApS, Lille Skensved

DI Sydsjælland

Flere modtagere: Haribo Produktion A/S, Lhoist Faxe Kalk, Viking Malt A/S, All Steel by Ropox, Hardi International A/S, Ardo A/S.

DI Thy/Mors

Tømmergaarden Nykøbing Mors A/S, Thisted

DI Vestsjælland

Poul Johansen Maskiner A/S, Fårevejle

DI Aalborg

Hans Jensen Lubricators A/S, Hadsund

DI Horsens

RAF Motors A/S, Horsens

DI Hovedstaden

HOFOR, København

DI Sønderjylland

H.P. Therkelsen A/S, Padborg

DI Trekantområdet

Wiggers & Klement ApS, Fredericia

DI Østjylland

Terma A/S, Lystrup

DI Vestjylland

Granly Steel A/S, Esbjerg

Derudover mangler endnu to-tre priser at blive overrakt.

Kilde: DI

25-30 lærlinge i snit

Terma har lige nu 26 lærlinge under uddannelse på de to virksomheder i henholdsvis Lystrup og Grenaa. Her er i gennemsnit 25-30 af slagsen, og mellem 50-100 procent bliver ansat i virksomheden efter endt læretid afhængig af retningen - datatekniker, elektronikfagtekniker, kontor, plastmager, industritekniker, overfladebehandler og industrioperatør. Andre fortsætter med at uddanne sig - for eksempel til ingeniør.

Kvaliteten af lærlingene er tilsyneladende også i orden. Seks ud af de 25 medaljer som Prins Joachim i maj delte ud på rådhuset i Aarhus til Østjyllands bedste lærlinge havde alle haft Terma som læreplads.

Det blev naturligvis bemærket i skåltalerne fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og formand for DI Østjylland Anders Strange, som administrerende direktør Jes Munk Hansen kunne lægge et glad øre til. Initiativet til at få genskabt industrioperatøruddannelsen sammen med andre lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner, samt faste mentorforløb og en særlig lærlingeklub, som samler penge ind til at sende virksomhedens lærlinge på en årlig studietur til udlandet, var andre elementer i motivationen til den østjyske prisvinder.

Langt fra i mål

Termas administrerende direktør, Jes Munk Hansen, lader forstå, at han ser uddannelse af faglærte og fremtidens arbejdskraft som en naturlig del af det at drive virksomhed:

- Vi har som virksomhed og i samfundet generelt et voksende behov for dygtige medarbejdere. Derfor tager vi også vores egen rolle i den opgave meget alvorligt og uddanner stadigt flere faglærte. Og heldigvis går det i den rigtige retning, selv om der er lang vej endnu. Der er på landsplan blevet oprettet 3000 flere praktikpladser i år - og 900 flere end målet i trepartsaftalen - men tallene for Danmarks 62.000 virksomheder viser også, at 40.000 endnu ikke opfylde deres praktikpladsmål. Det vil sige, at to ud af tre ikke fuldt ud er med til at løfte en fælles opgave.

Læg dertil, at tæt på hver femte DI-virksomhed har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere, og udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Problemet og ikke mindst de gode eksempler ønsker DI at sætte fokus på med uddelingen af Praktikpladsprisen til 25 virksomheder fra hele landet i 2019 - og igen i 2020.

Terma har denne sommer sagt til lykke til fem udlærte svende. Samtidig indførte direktøren en ny tradition med at spise frokost med alle nyuddannede for at høre deres erfaringer fra praktikken, så 'Danmarks cooleste arbejdsplads' kan være en endnu bedre læreplads i fremtiden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De 2802 døde der ikke blev omtalt

Annonce