Annonce
Debat

Stop nedskæringer på Foulums grønne forskning

Signe Munk

Læserbrev: Det er hul i hovedet at fortsætte nedskæringer på forskningen i den grønne omstilling ved forskningscenteret Foulum uden for Viborg. I regeringens landbrugsudspil ligger den op til, at størstedelen af landbrugets reduktion i CO2-udledning skal vindes gennem ny teknologi, der endnu ikke står klart.

Stabile økonomiske rammer for den grønne landbrugsforskning og miljøforskningen er altså helt nødvendig.

I Foulum forsker de netop i de teknologier, der skal gøre landbruget grønnere og skabe nye muligheder og arbejdspladser inden for den grønne omstilling. Derfor er det paradoksalt, når regeringen vil satse på fremtidens teknologi, samtidig vil forsætte de årlige nedskæringer i Foulums grundlæggende budget.

Annonce


Potentialet her er både grønnere madproduktion, erstatning af den sojaimport der ødelægger regnskoven, og nye arbejdspladser i forædlingen af græsprotein til madvarer.


Det er altså et stort problem, hvis vi udhuler finansieringen til den forskning, som skal præge Danmarks position som foregangsland inden for grøn teknologi.

Et godt eksempel på den vigtige forskning, der foregår på Foulum centeret, er forarbejdet til produktion af græsprotein. Potentialet her er både grønnere madproduktion, erstatning af den sojaimport der ødelægger regnskoven, og nye arbejdspladser i forædlingen af græsprotein til madvarer.

Det er altså en vigtig investering for Danmark. Både i forhold til klimaet, men også eksport af grønne varer og teknologi, så vores økonomi ikke falder bagud under den grønne omstilling. Derfor kæmper SF kæmper for forskningen i de igangværende landbrugsforhandlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce