Annonce
Viborg

- Stop nu klynkeriet!

Samfundet skal fungere igen, og myndighederne anbefaler, at børnene tager det første skridt. Den beslutning er 44-årige Inge Borggaard helt tryg ved, og hun sender med ro i sindet sin 10-årige søn i skole igen efter påske. Foto: Ole Bjærge.
44-årige Inge Borggaard sender trygt sin 10-årige søn Anders i skole igen. Hun synes, at det er hysteri, når nogen mener, der eksperimenteres med de mindste børn.
Annonce

Hald Ege: Anders på 10 år har ikke langt til skole. En smuttur fra Nonbo Krat ad den nedlagte banesti, og så er han i skole - folkeskolen i Hald Ege.

Og han glæder sig til at se vennerne i skolen, omend han naturligvis er en smule misunderlig på sine to større brødre, der endnu ikke har fået lov til at tage hul på det normale liv igen.

- Ja, han glæder sig, og han er helt tryg ved det. Vi har talt om, at det vigtigste er, at man følger de råd, som kommer fra myndighederne, siger Anders' mor - den 44-årige Inge Borggaard.

Hun har først med undren senere med en tiltagende irritation fulgt med i "debatten" om den snarlige - og minimale - åbning af samfundet. Primært på de sociale medier, hvor en gruppe på Facebook kaldet "Mit barn skal ikke være forsøgskanin for covid-19" indtil videre har hvervet 31.000 medlemmer.

- Jeg har blandet mig lidt i debatten på de sociale medier, og jeg kan konstatere, at der er rigtig mange, som helt ærligt mener, at deres børn er forsøgskaniner, fordi de er de første, som skal være til at åbne samfundet, siger Inge Borggaard og føjer til:

- Jeg forstår det ikke. I vores familie har vi valgt at lytte til eksperterne, og de siger helt klart, at børn for det første ikke bliver så syge af covid-19 og for det andet ikke smitter så meget.

Annonce

Vi skal i gang

Inge Borggaard har under hele den nuværende corona-krise været tryg ved de beskeder, der er kommet fra regeringen og myndighederne. Anbefalinger og begrænsningerne har familien fulgt.

- På et tidspunkt skal samfundet til at fungere igen. Et sted skal man begynde, og nu har regeringen altså valgt denne vej, som sundhedsmyndighederne har anbefalet. Det giver god mening for mig, og jeg synes på en måde, at det fra kritikerne lyder lidt som om, at de gerne vil have samfundet i gang, men det skal bare ikke lige være os, som går først. Det er hykleri, synes jeg.

Den journalistuddannede Inge Borggaaard - der arbejder som kunde- og kommunikationschef ved Energi Viborg - synes, at hun under hele krisen er blevet velinformeret af både politikere, myndigheder og presse.

- Jeg synes ikke, at jeg er i tvivl om noget. Naturligvis har krisen påvirket både mig og min familie, men jeg savner ikke oplysning om noget, siger hun.

- Hvis du nu havde tre børn, som skulle i vuggestue i næste uge, ville du så være lige så tryg, som du er ved at sende din søn i skole?

- Ja, det tror jeg faktisk, jeg ville. Min mand har godt nok sagt, at mange sikkert tænker, at jeg er en kynisk mor, der bare vil af med sine børn igen. Det er i hvert fald det, som flere har skrevet om mig, når jeg har deltaget i debatten på de sociale medier, men sådan har jeg det ikke. Jeg har bare valgt at tro på eksperterne. Det gør vi i alle mulige andre sammenhænge, så det bør vi også gøre i denne situation, siger Inge Borggaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Skidt spil - men lærerig og brugbar træningskamp for Viborg HK

Annonce