Annonce
Rundt om Viborg

Stor efterspørgsel: Nu er et nyt boligområde på vej

Tegningen viser, hvordan byggegrundene skal placeres i den nye udstykning. Trekanten midt i udstykningen skal være et fælles opholdsområde, og der skal etableres stiforbindelse via det gamle jernbanespor. Tegning: Viborg Kommune
Viborg Kommune solgte usædvanligt mange byggegrunde i Ørum i 2019, men nu har kommunen en ny udstykning på vej.
Annonce

Ørum: Viborg Kommune solgte i 2019 så mange byggegrunde i Ørum - otte i alt - at der er udsigt til, at "lageret" af ledige grunde løber tør, hvis efterspørgslen fortsætter i samme tempo. Nu er kommunen på vej med en ny udstykning i den nordlige del af byen, og med den kommer der nok så mange grunde på lager, at man i hvert fald har til et stykke tid.

Kommunen planlægger at udstykke 14 parcelhusgrunde ved Vingevej på en landejendom, som kommunen er i gang med at købe. Viborg Kommune har planer om en stor millioninvestering i Ørum i og med, at skolen skal moderniseres, og der skal bygges et nyt børnehus med vuggestue og børnehave. Børnehuset skal ligge på en del af den ejendom, som kommunen vil erhverve, og de nye byggegrunde udstykkes på ejendommens landbrugsjord længere mod nord. Byrådet er på vej til at vedtage en ekspropriations-beslutning om købet af ejendommen.

Det var etableringen af en anden udstykning i Ørum, der i 2019 førte til det relativt store salg af byggegrunde. Viborg Kommune lavede en udstykning på Fyrrevej i den sydlige del af byen, og her er der nu foruden en storparcel til for eksempel boligforeningsbyggeri kun tre ledige byggegrunde tilbage.

I de fleste andre oplandsbyer har ligger kommunens salg af byggegrunde i løbet af et år på nul, en eller to. For eksempel solgte kommunen slet ingen byggegrunde i Hammershøj i 2019.

På Fyrrevej i den sydlige del af Ørum har Viborg Kommune nu kun tre usolgte parcelhusgrunde tilbage samt en storparcel. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Ønske fra borgerne

Viborg Byråds tekniske udvalg tager i denne uge stilling til, om kommunen skal sætte planlægningen af det nye boligområde ved Vingevej i gang - det vil være noget af en overraskelse, hvis politikerne siger nej, så det gør de nok ikke. Udstykningen er i overensstemmelse med den nye udviklingsplan for Ørum, som borgerne har lavet i samarbejde med kommunen. Her ønsker man nemlig nye boliger i den nordlige del af Ørum - på samme side af hovedvejen som skole og børneinstitutioner.

Derimod er boligområdet ikke i overensstemmelse med kommuneplanen, så der skal laves et tillæg til kommuneplanen, der fastslår, at der skal være boliger i området.

Annonce

Sti på jernbanesporet

Kommunen planlægger, at der skal være et fælles opholdsareal midt i udstykningen. At der højst må bygges i to etager, at der skal være vejadgang fra Vingevej, og at boligområdet skal forbindes med skole og børnehave med en sti, der skal følge det gamle jernbanespor fra Degnevænget til Tjelevej.

Kommunen forventer, at planlægningen kan være færdiggjort midt på året i år, hvorefter grundene kan være klar til salg i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce