Annonce
Sport

Stor fremgang på kort tid - løbetalent satte klubrekord og klarede EM-krav i sin aldersgruppe

Jonathan Sigvardsen har vist stor fremgang som løber de seneste måneder. Foto: Sebastian Sund Frandsen
Jonathan Sigvardsen har brugt masser af tid på at løbetræne i corona-tiden, og det har sat turbo på hans udvikling. Ved et stævne i Aalborg brød han grænsen på fire minutter på 1500 meter, satte klubrekord for 16-årige og klarede EM-kravet for løbere i årgang 2004 og 2005.
Annonce

Løb: 16-årige Jonathan Sigvardsen imponerede i weekenden ved den såkaldte "DM-rematch" på Skovdalen Atletikstadion i Aalborg. Her mødtes en del af de udøvere, som tidligere i august deltog ved de danske mesterskaber i atletik.

I sit 1500 meter-heat var  Jonathan Sigvardsen klar, da Aalborg-løberen Noah Skibsted rykkede med cirka 400 meter tilbage. Jonathan Sigvardsen lukkede ubesværet hullet, og på opløbsstrækningen var der ingen tvivl om, at løberen fra Viborg Atletik og Motion var den stærkeste.

16-årige Jonathan Sigvardsen passerede målstregen i tiden 3.59.95, og dermed klarede han akkurat stævnekravet til ungdoms-EM for løbere i årgang 2004 og 2005. Kravet lyder på fire minutter rent, og efter planen skal EM løbes i Italien til august næste år.

- Jeg er ikke en særlig erfaren løber, så jeg er ikke vild med at føre feltet an. Derfor var det perfekt for mig, at der var én, som rykkede i front. Så kunne jeg bare løbe efter ham og slå ham i spurten, siger Jonathan Sigvardsen.

Han har 800 meter som sin favoritdistance, men i Aalborg viste han, at han også mestrer den næsten dobbelt så lange tur på løbebanen.

- Det er meget fedt. Det var første gang i otte måneder, at jeg løb 1500 meter, og så klarede jeg EM-kravet i første forsøg. Nu behøver jeg ikke tænke mere over det og kan koncentrere mig om 800 meter, hvor jeg mangler 0,6 sekunder for at klare EM-kravet, siger Jonathan Sigvardsen.

Annonce

Mere tid på løb

Jonathan Sigvardsen har længe haft et stort talent for at løbe, men han har trænet mindre end konkurrenterne, fordi han har prioriteret fodbold over løb.

Men på grund af Covid-19 blev fodbolden sat på vågeblus, og Jonathan Sigvardsen havde pludselig masser af tid til at løbetræne mere seriøst.


Jeg er overrasket over, at det er gået så stærkt. Det næste år går jeg på fodbold-efterskole i Levring, men jeg har indset, at det nok er inden for løb, at jeg har de største muligheder. Jeg regner med, at jeg gennem min gymnasietid vil fokusere på løb frem for fodbold

Jonathan Sigvardsen


Lars Vels, som er elitetræner i Viborg Atletik, gav ham et program at træne efter, og et par måneder senere har Jonathan Sigvardsen forbedret sin personlige rekord på 1500 meter og 800 meter med henholdsvis 13 og 8 sekunder.

Faktisk var tiden på 1500 meter i Aalborg ny klubrekord for 16-årige drenge i Viborg Atletik og Motion.

- Jeg er overrasket over, at det er gået så stærkt. Det næste år går jeg på fodbold-efterskole i Levring, men jeg har indset, at det nok er inden for løb, at jeg har de største muligheder. Jeg regner med, at jeg gennem min gymnasietid vil fokusere på løb frem for fodbold, siger Jonathan Sigvardsen, som også på efterskolen vil sørge for at passe sin løbetræning.

Annonce

Handler om det lange træk

Netop evnen - og ikke mindst lysten - til at træne hårdt og kontinuerligt bliver afgørende for, hvordan Jonathan Sigvardsen vil udvikle sig som løber i de kommende år.

Det fortæller Lars Vels, som har masser af erfaring med at træne de unge og talentfulde løbere i Viborg Atletik og Motion.

- Det er altid sjovt, når alting går godt, men det handler om at have den vedholdenhed, som gør, at man er villig til at tage det lange træk. Og der kan ske meget på et år på efterskole, siger Lars Vels.

- Men det var super flot løbet af Jonathan i Aalborg. Han er blevet dygtig til at løbe konkurrencer og har udviklet sig til en løber, som gerne vil vinde, siger Lars Vels.

Selv om Jonathan Sigvardsen har klaret EM-kravet, så er det endnu ikke sikkert, at han kommer til at deltage.

Dels skal han vise et stabilt niveau frem mod EM, og derudover kan der ske det, at andre danske drengeløbere i årgang 2004 og 2005 præsterer bedre tider og derfor ender med at blive udtaget til landsholdet på bekostning af VAM-løberen.

VAM-løbere under fire minutter på 1500 meter

Følgende nuværende løbere i Viborg Atletik og Motion (VAM) har en personlig rekord på under fire minutter på 1500 meter:

Thijs Nijhuis (årgang 1992) - 3.43.04

Alexander Tengblad Nikolaisen (årgang 2001) - 3.51.60

Elias Shifris (årgang 2002) - 3.57.35

Jonathan Sigvardsen (årgang 2004) - 3.59.95

Kilde: statletik.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce