Annonce
Viborg

Mere liv og flere oplevelser: Nu skal Viborgs midtby styrkes

Viborgs midtby skal være et stadigt mere attraktivt sted at foretage sine indkøb og besøge. Handel og turisme skal kobles tættere sammen. Foto: Morten Dueholm
Nu hvor turistbureauet er lukket, lægger byrådet op til, at handel og turisme slår pjalterne sammen. Viborgs midtby skal være der, regnbuen ender.

Viborg: Det er måske ikke alle, der nødvendigvis regner med, at den nye organisering inden for turisme - der jo får hovedsæde i Aarhus - kommer til at sende den ene turist efter den anden til Viborg, men politikerne i Viborg Byråd gør i hvert fald nu lidt ekstra for, at folk skal få lyst til at finde vej til den midtjyske domkirkeby.

Glæden var således stor blandt flere politikere, da byrådet onsdag aften fandt 1,2 millioner kroner, som skal gøre Viborg Midtby til "resort," som det hed i byrådets dokumenter.

Mere konkret betyder det, at man øger indsatsen for at gøre Viborgs midtbykerne til et oplevelsesrigt sted, som handlende, turister og gæster valfarter til.

Handel og turisme skal arbejde tættere sammen end hidtil, idet de to har samme opgave: At skabe liv og oplevelser. Sideløbende opretter man en ny organisation, som skal forene detailhandel, turismevirksomheder og andre parter i en slags midtbyforum.

Pengene går til en aktivitetspulje (500.000 kroner), nyansættelser (600.000 kroner) samt husleje (100.000 kroner). Huslejen er til Nytorv 3, hvor man skal have sin base.

Annonce

Drop køen

Tilskuddet gives i perioden 2020-2023 og betales af den sum penge, man har fået i overskud, når nu Visit Aarhus får til opgave at fremme turismeindsatsen på blandt andre Viborgs vegne.

Borgmester Ulrik Wilbek (V) glæder sig over, at man i hans optik får mere for de samme penge, som man hidtil har brugt, og hans partifælle Johannes Vesterby (V) jublede på byrådsmødet også over, at man nu - forhåbentlig - gør det endnu mere attraktivt at tage ned i byen for at handle.

Tal fra 2013 viser, at omsætningen for detailhandlen i Viborg by omsætter for 3,1 milliarder kroner, svarende til 75 procent af den samlede detailhandel, men den stigende nethandel presser altså handlen i byen - og dermed den fælles økonomi.

- Så i stedet for at man står i kø i supermarkedet efter en pakke, så skal vi gøre det til en totaloplevelse at handle i Viborg, sagde Johannes Vesterby blandt andet.

Annonce

Godt for os alle

Også Eva Pinnerup (S) glædede sig over tiltaget, som man i politisk regi har arbejdet på i halvandet år.

- Jeg tror, at man skal blive ved med at tænke handel og tusime samlet. Et gammelt ordsprog lyder, at når det regner på præsten, så drypper det på degnen. Vi skal samle kræfterne i Viborg Kommune, så folk får en oplevelse, både der hvor man er turist, og der hvor man er handlende. Derfor er det her en god sag - for det er sådan, vi kan bruge skattekronerne bedst, sagde hun.

Åse Kubel Høeg (V) tilføjede, at man havde ladet sig inspirere til samarbejdet på en studietur til Bilbao og Barcelona engang.

- Her så vi lyset med, hvordan man kan samle erhverv, turisme og by. Vi har arbejdet på det lige siden, og det har ikke været nemt. Jeg håber, at det her kan gøre, at vi styrker vores område. Jeg tror, at det er super godt for os alle sammen.

Lone Langballe (DF) kaldte det "meget fornemt, det der er sat i søen" og forsikrede, at Dansk Folkeparti støtter forslaget i meget stor grad.

Det gjorde resten af partierne altså også - forslaget blev vedtaget med fuld opbakning fra alle 31 politikere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce