Annonce
Viborg

Stor glæde over skoleåbning: - En skole uden børn er ikke et rart sted at være

Torsdag morgen myldrede det igen med elever på Søndre Skole efter en måneds corona-lukket. Foto: Morten Pedersen
Torsdag morgen kunne de yngste elever på Søndre Skole igen møde op med skoletasken på ryggen og store smil - men til en helt anden hverdag end normalt.
Annonce

Viborg: - Det er nærmest ligesom allerførste skoledag. Bare mere kaotisk, siger en storsmilende mor, der for første gang i over en måned kunne aflevere sin søn i skole igen torsdag morgen.

350 elever på Søndre Skole kunne med store smil traske mod skolens årgangs-inddelte indgange til gensyn med både klassekammerater og lærere. De nye regler for indgange og tæt kontakt skabte en smule forvirring til at starte med, men med lidt hjælp fandt eleverne frem til deres nye klasselokaler.

- Det er faktisk helt mærkeligt at skulle i skole igen, og der er mange regler, der er lidt svære at finde ud af. Men det bliver rigtig dejligt at se alle mine venner igen, siger Viggo Brosbøl fra 4.C, inden han hægter sig på en savnet klassekammerat.

Der er nemlig sket mange ting på skolen, siden eleverne var her sidst. Nu skal børnene ind ad forskellige indgange, alt efter hvilken årgang de tilhører. Der er blevet rykket rundt i klasselokalerne, så der ikke er mere end mellem seks og 12 børn i hver gruppe og alle med to meters afstand.

De spritnye og større lokaler bliver taget i brug for at skabe mere plads til eleverne, og der er nye værnemidler til rådighed. I frikvartererne, som skal holdes på skift, er der bestemte skolegårde, eleverne skal opholde sig i.

Og så er børnehaveklasserne flyttet helt ud i skoven.

- Ja, børnehaveklasserne vil lave udeskole. Så efter navneopråb går de allerede fra morgenstunden ud i Viborg Plantage, og så har de skole derude hele dagen. Vi har endda været så heldige at låne en toiletvogn af Teknisk Forvaltning, så det heller ikke bliver et problem, fortæller skoleleder Ida Jensen begejstret.

Børnehaveklasseeleverne kan glæde sig til et helt nyt tiltag - udeskole. Foto: Morten Pedersen
Annonce

Stort arbejde

Cyklende og smilende kommer børnene en efter en frem til skolen, hvor det hele umiddelbart begynder at ligne den gamle hverdag.

Tværs gennem skolegården bliver der råbt efter savnede klassekammerater, og selvom det flere gange er tæt på, afholder børnene sig fra at kramme hinanden - det har de fået bud på.

Lærerne smiler også stort, mens de siger godmorgen til alle, de møder på deres vej. Der er ingen tvivl om, at det er en længe ventet dag - for både elever, forældre, lærere og ledelse.

- Det er så godt. En skole uden børn er ikke et rart sted at være. Der skal være en bold, der lige rammer en rude, og alle de der ting, der hører sig til at have en skole fyldt med børn. Selvom det er en fuldstændig anderledes hverdag for eleverne, så er det dejligt, at vi igen er tilbage. Nu er det vigtigste at lære børnene alle de her nye rutiner og gøre dem trygge i det. Så kan læreplaner og fagligt indhold vente lidt, fortæller skoleleder Ida Jensen.

Skoleledelsen har brugt påsken på at planlægge den nye skoleform med de mange nye forbehold, og så har lærerne siden tirsdag morgen knoklet for at kunne realisere det hele.

- Alle har gjort en kolossal indsats for at få det hele til at lade sig gøre. Vi har gjort alt, hvad vi kunne, for at det her skal fungere bedst muligt, slår skolelederen fast.

Selvom der især på de sociale medier har været snak om forældre, der ikke ville sende deres børn afsted i skole som "forsøgskaniner", så har man på Søndre Skole ikke oplevet denne utryghed. Her forventer man, at alle raske børn kommer i skole som planlagt.

Skoleleder Ida Jensen er glad for igen at kunne have elever på skolen. Foto: Morten Pedersen
Viggo Brosbøl fra 4.C var glad for endelig at se sine venner igen. Foto: Morten Pedersen
Der er mange nye regler på Søndre Skole for at sikre, at corona-virussen ikke spreder sig. Foto: Morten Pedersen
- Det er dejligt at være i skole igen. Det har været okay at være i skole derhjemme, men det bliver dejligt at se de andre igen, siger Lukas Poulsen fra 2.b. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Viborg

Ny leder af Rosenvængets Skole

Annonce