Annonce
Rundt om Viborg

Stor interesse for at besøge lukket skole

Boligselskabet Sct. Jørgen har holdt åbent hus på den tidligere Kølvrå Skole og inviterer den 15. maj opfølgende til workshop om, hvad bygningerne og udenomsarealerne kan bruges til. Arkivfoto: Morten Dueholm

Kølvrå: Op mod 100 mennesker tog forleden mod tilbuddet om at komme til åbent hus på Kølvrå Skole, der lukkede som folkeskole i 2008.

Det var den forholdsvis nye ejer, Boligselskabet Sct. Jørgen i Viborg, der var vært. Hovedformålet med arrangementet var at få sat gang i en proces om, hvad skolebygningerne og udenomsarealerne skal bruges til.

Kommunikations- og udviklingschef Anne Mette Primdahl siger, at man i boligselskabet er glad for, at så mange mødte op og viste interesse.

Næste trin er, at Boligselskabet Sct. Jørgen onsdag den 15. maj fra klokken 16 til 18 inviterer til en såkaldt workshop, hvor konkrete ideer kan komme frem og dyrkes i grupper.

Deltagerne bliver inddelt i fire grupper ud fra emner som "udenomsarealer", "fællesskaber", "børn- og ungeaktiviteter" og "voksenaktiviteter".

Under workshoppen kommer en gruppe fra Game Street Mekka i Viborg på besøg og laver aktiviteter sammen med lokale børn og unge. Måske kan det også inspirere til, hvad den tidligere skole med udenomsarealer kan bruges til.

Anne Mette Primdahl fortæller, at der allerede i forbindelse med åbent hus-dagen kom nogle forslag frem. Blandt andet LAN-parties, e-sport og madlavning.

Når Sct. Jørgen sidste år købte den samlede ejendom - for beskedne 600.000 kroner - af Viborg Kommune, hænger det blandt andet sammen med, at boligselskabet har hele 181 lejeboliger i den lille by, hvor boligmassen jo mest består af lejeboliger.

Også Boligselskabet Viborg har mange udlejningsboliger i Kølvrå - omkring 160.

jøp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Kühnau efter bekymringsbrev: Problemer på børneafdelingen er ikke en sag for regionsrådet

Fodbold For abonnenter

DR's Liniger og Muminovic følger kvindelandsholdet i Viborg: - En følelse af at vende hjem

Viborg For abonnenter

Henriks hjem skal måske jævnes med jorden: Jeg synes, at samfundet spilder en masse ressourcer på at rive noget ned, som fungerer

Annonce