Annonce
Kultur

Stor interesse for multicenter ved Nørreå

Godt 50 mennesker var mødt op for at deltage i workshops omkring fremtiden ved Nørreåen. Privat foto
Projekt "Ud i det blå med Nørreå" er kommet godt fra start med stor opbakning fra de lokale samt politikere.
Annonce

Nørreå: Det var en overvældende interesse styregruppen for Projekt Nørreå mødte tirsdag aften til workshoppen "Ud i det blå med Nørreå, der blev holdt på Nørreåskolen ved Skjern.

Det fortæller skoleleder Corinna Breitzke. Hun er medlem af styregruppen, der arbejder på projektet. Det tager afsæt i områdets flotte natur og forsøger gennem et samarbejde på tværs foreninger, klubber, børnehuset og skolen at skabe et endnu mere aktivt liv i Nørreådalen.

- Mødet var en kæmpesucces, og det var dejligt, at de lokale politikere deltog - også til vores workshops, hvor de også kom med ideer og inputs, siger Corinna Breitzke.

Tirsdag havde styregruppen inviteret DGI på besøg til et oplæg, og godt 50 personer, heriblandt også politikere og forvaltningsansatte fra Viborg, Randers og Favrskov Kommune deltog i mødet.

- Foruden et multicenter ønsker vi at etablere bedre faciliteter ved Nørreåen. Stedet skal være bindeled for de tre kommuner, et sted, hvor alle skal være velkomne og samles om motion, natur, sundhed og dannelse, fortæller Corinna Breitzke og fortsætter:

Der blev tegnet, planlagt og snakket.
Annonce

Politikere bakker op

- Det gælder om at bringe naturen ind i nutidens dagligdags liv, som kan danne et transitsted, hvor kultur møder natur, og natur møder kultur. Multicenteret skal ikke kun være et dynamisk fællesskab, men også et udendørs tilbud med shelters, kanoplads, outdoorbaner og vandrestier. Bæredygtighed og FNs verdensmål ønskes ligeledes tænkt ind i projektet.

Der var som tidligere nævnt også et par lokale politikere til stede ved mødet i form af Jakob Ekberg (K), der er medlem af Viborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg samt Kim Dongsgaard (V) der sidder i Landdistriktsudvalget.

De betegner begge projektet som værende "superspændende".

- Nu afventer vi et udkast fra DGI, hvorefter styregruppen mødes i december for at gennemgå forslaget fra DGI, så vi kan få det tilpasset hundrede procent til os. Efterfølgende vil der blive udarbejdet et konkret projektforslag, som skal bruges, når vi skal ud at søge midler til projektet, forklarer Corinna Breitzke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce