Annonce
Rundt om Viborg

Stor interesse for seniorbofællesskab i Skals

Godt 100 deltog i mødet om et eventuelt kommende seniorbofællesskab på Skalmagrunden i Skals. Privatfoto
Godt 100 borgere mødte frem for at høre mere om et måske kommende seniorbofællesskab på Skalmagrunden i Skals forleden.
Annonce

Skals: Et møde i Multihuset i Skals forleden afslørede en overvældende interesse for bofællesskabstanken i Skalmaparken i Skals. Godt 100 borgere deltog i mødet torsdag i sidste uge - flest fra Skals, men også den øvrige del af Fjordklyngen og Viborg var repræsenteret til mødet, som Initiativgruppen i Skals havde indkaldt til.

Leif Gade, der er en del af Initiativgruppen i Skals, glæder sig over den store interesse.

- Det var overraskende og overvældende, at der kom så mange. Vi havde måske regnet med det halve, men den store interesse giver jo et godt grundlag for det videre arbejde, siger Leif Gade, der sammen med Elo Nielsen - ligeledes fra Initiativgruppen - indledningsvist fortalte om baggrunden for mødet.

Nemlig at idéen om et bofællesskab for seniorer flere gange har været nævnt på de velbesøgte borgermøder, der har været holdt sidste år i forbindelse med arbejdet for at få lavet en såkaldt borgerdreven udviklingsplan for Skals og Skalmagrunden - kaldet Skalmaparken.

Formålet med mødet primært var derfor at få et overblik over interessen for at blive en del af fællesskabet i Skalmaparken. Der blev givet en orientering om mulighederne på grunden for både ejer- og lejeboliger. Boligselskabet Sct. Jørgen er allerede ved at indgå aftale om en del af grunden ud mod Vesterled og Skalmavej , og her kan der allerede i 2020/2021 opføres 16 almene lejeboliger, og der kan forhåbentlig forventes yderligere almene kvoter i 2021 og 2022. Der er også åbnet op for, at private investorer kan købe andre dele af grunden til opførelse af ejer- eller lejeboliger.

Det er her på Skalmagrunden, at der - blandt andet - tales om at oprette et bofællesskab for seniorer. Arkivfoto: Morten Pedersen
Annonce

Fællesskabet er centralt

Også den overordnede vision for Skalmaparken blev vendt på mødet. Fællesskab inden for og mellem generationer skal ifølge Initiativgruppens vision være et bærende element og tryghed og livskvalitet skal præge hverdagen - man hjælper hinanden.

Man skal altså ville fællesskabet, hvis man flytter ind på Skalmagrunden, men man kan sagtens have et seniorfællesskab i et større fællesskab, ligesom man også kan have et fællesskab mellem børnefamilierne i et større fællesskab.

Det er tanken, at der skal være en række fælles faciliteter, som alle omkring 75 husstande i den færdige Skalmapark kan benytte, og hvor fællesskaber kan knyttes og trives. Det kan være i forskellige værksteder, udøvelse af fitness/sport, deltagelse i fællesspisninger, eller i forskellige interessefællesskaber. Der skal også være faciliteter, som kan lejes til overnattende gæster. Og så er det stadig Initiativgruppens store ønske og håb, at Viborg Kommune inden længe beslutter at bygge pleje/tryghedsboliger på grunden og et mindre plejecenter, påpeger Initiativgruppen i en pressemeddelelse efter mødet forleden.

Konklusionen på mødet blev, at der nu arbejdes videre hen imod etablering af et seniorbofællesskab i Skalmaparken, og at Initiativgruppen skal invitere til et nyt møde inden for de kommende par måneder.

Her skal der dels nedsættes en arbejdsgruppe bestående af interesserede borgere, og så vil man invitere Boligselskabet Sct. Jørgen og en-to andre aktører med erfaring i opførelse af ejer-/leje-seniorboligfællesskaber til at komme og præsentere deres ideer og tanker om mulig brugerinddragelse i processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce