Annonce
Rundt om Viborg

Stor lokal løbefest bliver udsat

Kalkmineløbet er blevet udsat. Arrangørerne håber, at løbet kan afvikles efter sommerferien. Arkivfoto: Morten Pedersen
Det er ikke realistisk, at man kan afholde Kalkmineløbet ved Mønsted i slutningen af maj med de nuværende begrænsninger, så løbet er blevet udsat, oplyser arrangørerne.

Mønsted: Den store løbefest omkring kalkgruberne i Mønsted og Daugbjerg bliver ikke afholdt som planlagt på kristi himmelsfartsdag den 21. maj

Arrangørerne bag Kalkmineløbet, der er organiseret under løbeklubben Team Mønsted,  oplyser på løbets side på Facebook, at man på grund af covid-19 desværre ser sig nødsaget til at udsætte Kalkmineløbet 2021.

"Vi anser det desværre ikke for realistisk, at løbet kan afholdes som planlagt kristi himmelfartsdag. I stedet arbejder vi på en løsning med afholdelse efter sommerferien. Når vi har en afklaring her vil vi naturligvis melde det ud på både Facebook og hjemmeside. Vi håber meget at se jer alle sammen, når vi kommer på den anden side af sommerferien - vi vil gøre alt for at lave endnu en fantastisk løbefest for jer", hedder det i opslaget på Facebook.

Annonce

Aflyste sidste år

Sidste års udgave af løbet blev helt aflyst. 3300 løbere var tilmeldt distancer på alt fra børneløb til de lange som maraton og en Badman på over 50 kilometer til det udsolgte løb, men i slutningen af marts blev det besluttet at udskyde løbet til efteråret på grund af coronaen.

Senere blev det til en egentlig aflysning, da Mønsted Kalkgrubers ejer, Naturstyrelsen, indskærpede at der fra 1. september skulle være ro omkring kalkgruberne af hensyn til flagermusene. Og et Kalkmineløb uden adgang til kalkminerne var ikke en mulighed for styregruppen, der derfor så sig nødsaget til helt at aflyse.

Tilmelding til løbet i maj i år blev i første omgang udsat fra december til i år, da man ikke kunne vide, om det overhovedet blev muligt at samle så mange mennesker i maj. Og det er jo fortsat uklart, og nu er løbet altså udsat.


Vi anser det desværre ikke for realistisk, at løbet kan afholdes som planlagt kristi himmelfartsdag. I stedet arbejder vi på en løsning med afholdelse efter sommerferien.

Arrangørerne bag Kalkmineløbet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Dobbelt målscorer i stor VFF-sejr: Er mest ærgerlig over, at jeg ikke laver det tredje

Viborg FF For abonnenter

Karakterbogen: Topscorer og legendekandidat blandt de bedste mod Fredericia

Viborg FF

VFF med sikker sejr i jubilæumsfejring: Deble tilbage på måltavlen

Annonce