Annonce
Rund om Viborg

Stor opbakning til underskriftsindsamling

Borgere har arbejdet for at få en cykelsti fra Mønsted Skole til Daugbjerg i en årrække. Her ses indkørslen til skolen ved træerne til højre og Holstebrovej set fra Mønsted mod Daugbjerg. Arkivfoto: Preben Madsen
Carsten Christensen fra Daugbjerg har fået stor opbakning til en underskriftsindsamling mod vurderingen af Holstebrovej som mulig cykelrute for skoleelever fra 7. klasse og opefter. Over 200 har skrevet under.

Mønsted/Daugbjerg: Over 200 har med en underskrift på nettet protesteret mod en ny vurdering af Holstebrovej, som er lavet teknisk forvaltning. Forvaltningen har gennemgået samtlige skoleveje i kommunen for at genvurdere, hvor farlige skolevejene er for skolebørn, og i den vurdering er Holstebrovej nu vurderet som trafikfarlig for skolebørn til og med 6. klasse i stedet for som i den gældende vurdering for elever til og med 9. klasse.

Carsten Christensen er selv ansat på Mønsted Skole, bosiddende i Daugbjerg og far til tre børn - to af dem kan blive ramt af den nye vurdering og som elever i 7. klasse være henvist til at cykle i skole langs hovedvejen frem for at tage skolebussen, fortæller han.

- Mine piger skal under ingen omstændigheder ud og cykle langs den hovedvej. Der er jo mange voksne, der ikke bryder sig om at cykle langs Holstebrovej, siger Carsten Christensen, der er blandt de borgere i Mønsted og Daugbjerg, der i en årrække har arbejdet for at få Vejdirektoratet til at bekoste en cykelsti fra Daugbjerg til Mønsted Skole.

- Nogen vil måske sige, at det er derfor jeg har taget dette initiativ, men for mig handler det jo bare om, at børnene skal sikkert i skole. Om det sker med skolebus eller på en cykelsti er jo lige meget. Men det er for mig helt galt at sende børn ud på cykel langs den vej, siger han.

Carsten Christensen har taget initiativ til en underskriftsindsamling. Arkivfoto: Agata Lenczewska-Madsen

Ikke alene om bekymring

Og den holdning står han ikke alene med. Underskriftindsamlingen blev sat i gang onsdag morgen, og fredag rundede antallet af underskrifter de 200.

- Jeg tænkte, at fik jeg 50 underskrifter, kunne vi i hvert fald markere, at vi synes, at det er en dårlig idé. Så den opbakning er jo helt overvældende. Og mange af kommentarerne går jo netop på, at granvoksne mennesker heller ikke synes om at cykle der, så det viser jo også, at jeg ikke er alene om mit synspunkt, siger Carsten Christensen.

Han regner med, at underskriftsindsamlingen vil fortsætte en uge eller to endnu, og at underskrifterne derefter skal afleveres til politikere, borgmester og skolechefen.

Det er teknisk forvaltning, der har stået for oplægget til en ny vurdering af de trafikfarlige skoleveje i hele kommunen. Det er sket for at harmonisere vurderingen i forhold til, hvad vurderingerne var hos de enkelte kommuner før kommunesammenlægningen.

Forslaget er i høring ved skolebestyrelserne og skal også omkring politiet, og det er meningen, at den nye vurdering skal træde i kraft i uge 43. Der er dog lagt an til ændringer i det forslag, der nu er sendt ud, for teknisk udvalg har på det seneste møde i udvalget bedt om en "revurdering" af forslaget, som formand Johannes Vesterby (V) fortalte folkebladet forleden.

En sammenligning viser, at mens 75 veje vurderes som farlige for alle elever i den gældende vurdering, så er det tal nede på 23 i det nye forslag.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce