Annonce
Kultur

Stor satsning i Tinghallen: Den Jyske Opera spiller Rigoletto i Viborg

Verdis klassiker "Rigoletto" spiller i Viborg til november. Pressefoto
For første gang i lang tid kommer Den Jyske Opera til byen for en medrivende forestilling. Det sker i et samarbejde mellem Tinghallen og Viborg Teaterforening.

Viborg: Tinghallen og Viborg Teaterforening har indgået et samarbejde for at få en ganske berømt opera til byen. Der er tale om Giuseppe Verdis "Rigoletto", som vil blive opført af Den Jyske Opera akkompagneret af Aalborg Symfoniorkester. Operaens kor og 15 sangere synger på italiensk, men med dansk oversættelse.

Operaen er en mørk og knivskarp krimi, der udspiller sig i Mantova i Lombardiet i det 16. århundrede i en verden befolket af gangstere og sammensvorne. Den vanskabt hofnar, Rigoletto, forsøger at redde sin eneste datter fra den fordærvede verden, men planerne slår fejl og ender i mord og drama.

- Med den nu ny-renoverede koncertsal er det fantastisk, at vi igen kan tilbyde alle operaelskere en stor aften i Tinghallen, siger Anders Heegaard fra Tinghallen og tilføjer:

- Det er helt oplagt, at vi til dette arrangement har indgået samarbejde med Viborg Teaterforening.

Foreningens formand, Lars Munkøe, glæder sig også over, at man nu kan tilbyde de mere end 600 medlemmer en stor opera-oplevelse:

- Vi ser frem til en succes, som kan betyde, at operaen igen bliver en del af det store og varierede repertoire, som Tinghallen og Viborg Teaterforening hvert år tilbyder sit store publikum, siger han.

Rigoletto spiller i Tinghallen tirsdag den 10. november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce